Gok niet met de toekomst van onze kinderen

We moeten onze jongeren beschermen tegen reclame van online gokbedrijven. Gisteren werd bekend dat er met de gokbedrijven geen reclamecode is afgesproken en dat zij dus niet zijn gebonden aan limieten, tegen alle afspraken in. Met de opening van de online gokmarkt vandaag maakt ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker zich hier grote zorgen over. Samen met negen andere partijen stelt ze daarom schriftelijke vragen.

Mirjam Bikker (ChristenUnie): “De jacht op jonge Nederlandse gokkers is vanaf vandaag geopend. Ik maak mij daar grote zorgen over. Niemand wil dat zijn kind verslaafd raakt. Het is nu nog veel te gemakkelijk om jongeren te bereiken met gokreclames. Ik wil daarom dat de minister zo snel mogelijk maatregelen neemt om onze jongeren te beschermen. Ga handhaven en verbied online reclame gericht op jongeren, zoals we ook hebben afgesproken. Gok niet met de toekomst van onze kinderen.”

Vragen van de leden Bikker (ChristenUnie), Kathmann (PvdA), Kuik (CDA), Van Nispen (SP), Van der Staaij (SGP), Pouw-Verweij (JA21), Ellemeet (GroenLinks), Gündogan (Volt), Omtzigt (Groep Omtzigt) en Van Esch (PvdD) over de daadwerkelijke inwerkingtreding van de Wet kansspelen op afstand en het bericht ‘Consumentenbond torpedeert reclamecode voor online gokken’ aan de minister voor Rechtsbescherming, de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media

ChristenUnie – Anne-Saar Kunz
© Henk-Jan Oudenampsen – tekening
02-10-2021
Jongeren
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies