Stichting Sparrow presenteert eerste Filipijnse kookboek in Nederland

Remco en Ellie Pijper hebben als kerstactie een kookboek gemaakt met Filipijnse recepten, aangevuld met verhalen van gezinnen die hun stichting ondersteunt. De Groningse chef-kok Steven Klein Nijenhuis van sterrenrestaurant Herberg onder de Linden neemt op vrijdag 17 december het eerste exemplaar in ontvangst. Met de opbrengst wil de stichting een nieuw studiehuis inrichten.

Het boek ‘Masarap! Het Filipijnse kookboek met een verhaal’ is het allereerste Filipijnse kookboek in Nederland en staat vol met traditionele Filipijnse recepten. De recepten worden gedeeld door de echte locals: de mensen die bereikt worden door de hulp van stichting Sparrow.

Samen met sponsorkinderen en ouders

Remco Pijper, oprichter en directeur van Stichting Sparrow, is trots op het resultaat. “Met dit boek willen we deze mensen laten zien door hen naar de keuken van de lezer te brengen. Zij hebben de recepten voor dit boek aangedragen en zij leggen ook de recepten uit. Het hele team, vele sponsorkinderen en ouders waren betrokken bij de totstandkoming van dit kookboek.”

Opbrengst voor nieuw studiehuis

Met de opbrengst van het kookboek willen Remco en Ellie Pijper in de Filipijnen een nieuw studiehuis inrichten. Het aantal kinderen in het onderwijsprogramma van Stichting Sparrow groeit de laatste tijd hard, wat maakt dat er nieuwe faciliteiten nodig zijn om hen goed te begeleiden.

Over de auteurs

Remco en Ellie Pijper hebben 7 jaar op de Filipijnen gewoond. Daar richtten zij stichting Sparrow op om kansarme kinderen toegang tot onderwijs te geven. Via hun studiehuis, met een team van leerkrachten en maatschappelijk werkers, geven zij op maat gemaakte begeleiding. Hun doel is dat ieder kind een beroepsdiploma haalt.

Koken verbindt

De mooiste gesprekken ontstaan vaak in de keuken of aan de eettafel. Het gaat door alle lagen van de bevolking heen. Dit boek, het eerste Filipijnse kookboek in Nederland, staat vol met traditionele Filipijnse recepten. De recepten worden gedeeld door de echte locals: de mensen die bereikt worden door de hulp van stichting Sparrow.

Maak kennis met de Filipijnse keuken en een vleugje Filipijnse levensstijl. Aan jouw eettafel roepen de mensen Masarap! Wat betekent dat zij jouw eten heerlijk vinden! Doorbreek de grenzen in jouw keuken.

Het boek is te bestellen via stichtingsparrow.nl en vanaf januari ook verkrijgbaar in de boekhandel.

Begeleiding sponsorkinderen op maat

Wij geloven dat goed onderwijs niet afhankelijk mag zijn van status of rijkdom. Via ons studiehuis, met een team van leerkrachten en maatschappelijk werkers, geven wij op maat gemaakte begeleiding aan onze sponsorkinderen op de Filipijnen. Ons doel is dat ieder sponsorkind een beroepsdiploma haalt.

Nieuw werkgebied

In 2021 zijn wij uitgebreid naar een derde focusgebied. De afstand is te groot voor deze groep sponsorkinderen om op regelmatige basis naar ons huidige studiehuis te komen. Wel willen we deze kinderen dezelfde mate van begeleiding geven, omdat we zien dat deze ertoe doet. Juist de persoonlijke begeleiding zorgt ervoor dat kinderen zich gezien voelen, dat ze gemotiveerd blijven en dat problemen vroegtijdig gesignaleerd worden.

Daarom willen we in 2022 ook een studiehuis opzetten in ons nieuwe werkgebied. Met de opbrengst van ons kookboek hopen we de inrichting van het nieuwe studiehuis te kunnen financieren. We hebben computers, boeken, tafels, stoelen en kasten nodig. En bijvoorbeeld een airconditioner en een watertap. De kosten voor de volledige inrichting zijn begroot op € 20.000.

Masarap! – Het Filipijnse kookboek met een verhaal

ISBN: 978-94-91935-32-9

Auteurs: Remco en Ellie Pijper

120 pag.- Nederlands – Hardcover / full colour

Prijs tot 24 december 2021: € 16,95

Prijs vanaf 25 december 2021: € 21,95

Stichting Sparrow
Stichting Sparrow
13-12-2021
Onderwijs
https://www.stichtingsparrow.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies