Christine uit de Filipijnen is blij met de Bijbel

Christine (foto) woont in een afgelegen dorpje in de Filipijnen. Ze vertelt: ‘’Onze kerk bestaat uit ongeveer 10 gezinnen. We hebben het niet breed en om te overleven zijn we afhankelijk van onze gewassen. Er is geen geld om eigen Bijbels te kopen. Daarom zijn we ontzettend blij met de Bijbels en het Bijbelstudiemateriaal dat we gratis gekregen hebben! Alle gemeenteleden hebben nu een eigen Bijbel. Door de Bijbelstudie ben ik meer thuis geraakt in Gods Woord. Daardoor heb ik nu ook meer vrijmoedigheid om andere mensen over God te vertellen.’’

Paulus is in de gevangenis geworpen vanwege zijn verkondiging van het Evangelie. Ze dachten hem hiermee onschadelijk te maken. Maar niets blijkt minder waar. Terwijl hij naar zijn knellende handboeien kijkt roept hij uit: ‘’Maar het Woord van God is niet gebonden!’’ Met grote vrijmoedigheid vertelt Paulus iedereen in de gevangenis en in de gerechtszalen over Jezus Christus. Dit is een enorme bemoediging voor zijn gemeenteleden, waardoor ook zij onbevreesd het Goede Nieuws blijven verspreiden. Het afgelopen jaar leek corona de verkondiging van het Evangelie te dwarsbomen. Maar ook nu liet het Woord van God zich niet binden, want wereldwijd deden er in 2021 ruim 2,1 miljoen mensen mee met onze Bijbelstudieprogramma’s!

Richard uit Ghana

Ongeveer 13.000 kilometer bij Christine vandaan woont Richard. Hij is een 17-jarige jongen uit Ghana. Zijn ouders leerden hem de goden van de rivieren in de buurt te vrezen. Richard wist niet beter. Totdat een leraar op school hem uitnodigde om mee te doen met de Project Filippus klas. ‘’Ik besloot mee te doen en hoorde over Hem Die het hele universum in Zijn hand houdt. De Heilige Geest opende mijn ogen en mijn hart. Ik leerde Jezus Christus kennen als mijn Heere en Verlosser!’’

2,1 miljoen getuigen

Zo zijn er meer dan 2,1 miljoen mensen die ervan getuigen dat corona Gods Woord niet kon stoppen. Bijna 1,9 miljoen mensen deden net zoals Christine en Richard mee met Project Filippus. Zij leerden de Bijbel lezen, begrijpen en toepassen in hun leven. Meer dan 182.000 mensen werden opgeleid tot gemeentestichter. En bijna 35.000 mensen leerden lezen en schrijven aan de hand van de Bijbel. Onze dank gaat uit naar God Die het werk zo overvloedig wilde zegenen. Maar onze dank gaat ook uit naar jou. Zonder jouw betrokkenheid hadden wij ons werk in 2021 niet kunnen doen. We hopen dat je ook dit jaar met ons meewandelt om samen onder de indruk te raken van Gods grote daden!

Bible League – Mart Blokland
Bible League
03-01-2022
Evangelisatie
https://www.bibleleague.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies