Binnenstaander

Column – Ken jij dit woord? Ik kende het niet, maar ik kwam het zojuist tegen in het boek dat ik lees. Ik zal de passage even citeren: “En dat was het mooie van het hele voorval: ze was vergeten dat ik zo’n buitenstaander was. Voor de Schneiders was ik in de loop der jaren een heel klein beetje een binnenstaander geworden.” De schrijfster van dit boek is een Belgische en de Belgen hebben wel meer leuke woorden die wij niet kennen.

Buitenstaanders

Het beeld van de tempel kwam mij voor ogen met zijn verschillende voorhoven en heilige plekken. Van buiten naar binnen zijn dat achtereenvolgens de voorhof der heiden, de voorhof der joden, de voorhof der priesters, het Heilige en het Heilige der Heilige. En daar woont God. Van Hem uit gezien zijn we allemaal buitenstaanders.

Huisgenoten

“Vrede verkondigd aan u die veraf was, en aan hen die dichtbij waren. Want door Hem hebben wij beiden door één Geest de toegang tot de Vader. Zo bent u dan niet meer vreemdelingen en bijwoners, maar medeburgers van de heiligen en huisgenoten van God” (Efeze 2: 17-19).

Binnenstaander

Geen buitenstaander meer, maar een binnenstaander. Een huisgenoot van God.

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Henk-Jan Oudenampsen
13-01-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies