Stilte

Column – Het is al weer een aantal jaren geleden dat ik met een van mijn zonen thuis was bij een bekende Nederlandse cabaretière. Hij moest daar zijn in verband met zijn werk. Zij en ik kregen een praatje over alles en nog wat. Ook over mijn vrijwilligersfunctie van boswachter. Ik heb onder meer varend toezicht in een natuurgebied.

Sketchje

Hierover zei ze: “Mag ik een keer met je meevaren? Daar kan ik dan misschien wel een sketchje van maken.” Mijn (kort door de bocht) reactie was: “Je mag wel mee, maar je moet je mond houden.” Ik kan er moeilijk tegen als mensen, die met mij meevaren, aan een stuk praten en daardoor vrijwel niets van de schoonheid van de natuur meekrijgen. Het is nooit tot een vaartochtje met haar gekomen.

Dan kan Ik wat zeggen

Waarom ik dit schrijf? Ik herinner me ook een dergelijk voorval tussen God en mij. Ik was aan het bidden voor alles en nog wat. Niet verkeerd, maar op een gegeven moment kreeg ik sterk de indruk dat God tegen mij zei: “Willem, als jij nu even stopt met praten kan Ik wat tegen jou zeggen.” Ik herinner me het nog als de dag van gisteren.

Stil worden voor God

Gelukkig heb ik in de loop der tijd dit meer en meer mogen leren. Stil worden voor God. Het contact tussen God en mij is er alleen maar beter op geworden. Stil zijn voor God is zo gek nog niet.

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Henk-Jan Oudenampsen
13-01-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies