Dan wil ik wel naar de hemel

Column – Onze zoon vertelde onlangs het volgend voorval. Hun zoontje van 4 vroeg wat er met mensen gebeurt die overlijden. Zo goed en kwaad als het ging vertelde hij dat er mensen zijn die geloven dat ze na hun overlijden naar de hemel gaan. Maar dat riep weer een nieuwe vraag op.

“Wat doen ze dan in de hemel?”

Die vraag zal voor mijn zoon nog wel moeilijker te beantwoorden zijn geweest als de vraagsteller 4 jaar is. Mijn zoon wist met zijn woorden zo’n beeld te schetsen van de hemel dat mijn kleinzoontje zei: “Dan wil ik wel naar de hemel.”

“Komen jullie me dan ophalen?

Het was even stil. Toen nam het kereltje weer het woord. “Jullie (pappa en mamma) zijn ouder dan ik. Dus jullie gaan eerder dood dan ik. Als ik dan in de hemel kom, komen jullie me dan ophalen?”

Ik voeg het toe aan mijn haast onbegrensde lijst van mogelijkheden hoe het er in de hemel aan toe zal gaan.

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Henk-Jan Oudenampsen
14-01-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies