En het geschiedde in die dagen

Column – Wanneer? “In die dagen!” Had keizer Augustus die dagen bepaald? Dat dacht hij misschien wel. Ik kan mij zo voorstellen dat hij, als heerser over een wereldwijd imperium, bij zichzelf gedacht heeft: “Kom, laat ik eens een volkstelling houden”. Dat mag hij dan gedacht hebben, daar mag hij in geloofd hebben. De goddelijke werkelijkheid is echter, dat God dat heeft bepaald, want “in de volheid des tijds zond God zijn Zoon.”

In die dagen was het de volheid des tijds, door God bepaald. Er was niets bij van Augustus. Hij was slechts een marionet is Gods hand. Zijn Zoon komt in deze wereld op het moment door God bepaald.

Wanneer komt de Heer Jezus terug?

“In die dagen”.

Wordt dat door Biden of Poetin bepaald?

Zij kunnen als heersers over een groot imperium misschien wel denken dat de toekomst van deze wereld in hun handen ligt. Zij kunnen wel spreken over het uitbannen van terrorisme en het streven naar wereldvrede.

De goddelijke werkelijkheid is dat God zelf het moment heeft bepaald wanneer de Heer Jezus terug komt. Van dat moment weet alleen de Vader (Mattheüs 24 vers 36).

“Want de Heer Zelf zal met een bevelend roepen, met de stem van een aartsengel en met de bazuin van God neerdalen van de hemel, en de doden in Christus zullen eerst opstaan; daarna zullen wij, de levenden die overblijven, samen met hen in wolken worden opgenomen de Heer tegemoet in de lucht; en zo zullen wij altijd met de Heer zijn. Vertroost daarom elkaar met deze woorden.” (1 Thessalonicenzen 4, vers 16 tot 18)

“Hoe zal ik U ontvangen, hoe wilt Gij zijn ontmoet?”

“Want wij zullen Hem zien zoals Hij is. En ieder die deze hoop op Hem heeft, reinigt zich zoals Hij rein is (1 Johannes 3 vers 3).

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Henk-Jan Oudenampsen
14-01-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies