Nieuwe veldmedewerker uitgezonden voor Wycliffe Bijbelvertalers

Wycliffe Bijbelvertalers heeft een nieuwe veldmedewerker, Elizabeth*, uitgezonden naar Azië. Na een indrukwekkende kerkdienst waarin Gods zegen werd gevraagd over haar werk, gaat zij nu werken in een land waar bekering tot het christendom niet toegestaan is. Haar belangrijkste taak is het stimuleren van Bijbelgebruik.

Elizabeth gaat werken in een letterlijk en figuurlijk moeilijk bereikbaar gebied. Letterlijk: de bevolkingsgroep woont in afgelegen valleien met bijna geen infrastructuur. Maar ook figuurlijk: slechts één procent van dit volk is christen, mede doordat bekering tot het christendom verboden is. Elizabeth richt zich eerst op het leren van de landstaal in de hoofdstad, waar zij alvast gaat wonen in de wijk waar een deel van de etnische doelgroep woont. Daarna gaat zij zich inzetten voor het gebruik van de vertaalde Bijbel onder de grootste minderheid in dit land.

Gebruik van de Bijbel

Wycliffe Bijbelvertalers richt zich naast Bijbelvertaalwerk ook op actief gebruik van de Bijbel. Daardoor neemt de impact van de Bijbel toe en veranderen harten en levens van mensen. Soms is dat ploegen op harde grond.

Gesloten gebieden

Wycliffe Bijbelvertalers zet zich door middel van projectondersteuning en veldmedewerkers in voor het vertalen van de Bijbel, Bijbelgebruik, alfabetisering en taalonderzoek, met name in minderheidstalen. Steeds vaker bevinden die talen zich in gesloten gebieden: landen waar het christendom niet toegestaan is.

* In verband met de veiligheid van Elizabeth, noemen we niet haar echte naam.

Wycliffe
© Henk-Jan Oudenampsen
19-01-2022
Evangelisatie
https://www.wycliffe.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies