MDT Onderwijsevent: reis langs leefwereld van jongeren

Donderdag 17 februari organiseert MDT Onderwijs een online Onderwijsevent. Van 13.00 uur tot 15.30 uur worden deelnemers aan de hand van inspirerende jongerenportretten, wetenschappelijke inzichten en interactieve bijdrages meegenomen in het onderwijslandschap van de Maatschappelijke Diensttijd. Het MDT Onderwijsevent wordt georganiseerd door MDT Onderwijs, initiatief van TijdVoorActie.

In het nieuwe regeerakkoord staat dat de maatschappelijke diensttijd wordt voortgezet en verder uitgebouwd. De regering stelt de komende vier jaar 200 miljoen beschikbaar voor de maatschappelijke diensttijd, een verdubbeling van de huidige subsidie. MDT Onderwijs is een vorm van de maatschappelijke diensttijd waarbij deze wordt geïntegreerd binnen het onderwijs. MDT Onderwijs kan bijvoorbeeld een concreet keuzevak vormen. Of binnen het VO als invulling van burgerschapsvorming, loopbaanoriëntatie, het profielwerkstuk of van keuzemodules (ook wel projecttijd genoemd).

Jongeren doen door MDT op school én in de samenleving praktijkervaring op voor later, ziet Sanne Dekkers, projectleider van MDT Onderwijs. ‘Op uitdagende en onderzoekende wijze groeien zij zelf en helpen de ander. Dat doen ze buiten de schoolmuren, in een andere omgeving dan waar ze dagelijks mee bezig zijn.’

Programma

Het online Onderwijsevent start om 13.00 uur met een bijdrage van wetenschapsjournalist Mark Mieras. Hij neemt ons mee in de manier waarop jongeren leren en hoe zij gemotiveerd blijven. In het tweede gedeelte van het programma vindt een ronde workshops plaats, waar deelnemers kunnen kiezen uit het integreren van MDT in het Onderwijs, de best practices aan de hand van een inspirerend voorbeeld van het Weggeeflokaal van het MBO in Amersfoort én succestips voor begeleiden van jongeren tijdens hun MDT.

Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden voor het Onderwijsevent via www.mdtonderwijs.nl/event

Tijd voor actie – Marieke Joosten
Tijd voor actie
27-01-2022
Onderwijs
https://www.tijdvooractie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies