Kerk in Actie helpt Ethiopie en Kenia bij ergste droogte sinds 40 jaar

Voor meer dan 13 miljoen mensen in Ethiopië en Kenia dreigt hongersnood. Door de aanhoudende droogte gaan gewassen dood en sterven dieren, met honderdduizenden tegelijk. Kerk in Actie helpt de getroffen bevolking met water, voedsel en landbouwtraining.

“We installeren tanks om water op te slaan dat met vrachtauto’s zal worden aangevoerd. Aan ernstig ondervoede kinderenen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, delen we extra voedsel uit. Ook dieren helpen we met water, voedsel en medicijnen, zij zijn immers voor veel mensen hun inkomstenbron”, zegt Hilda Timmerman, relatiebeheerder voor Ethiopië en Kenia bij Kerk in Actie.

Volgens de Verenigde Naties is de situatie in de Hoorn van Afrika sinds 1981 niet zo nijpend geweest. Omdat er ook in de komende tijd geen regen zal vallen, wordt het alleen nog maar erger. Naast het ledigen van de eerste nood, zet Kerk in Actie zich ook in voor structurelere vormen van hulp in klimaatgevoelige landen als Ethiopië en Kenia. “Denk hierbij aan landbouwtraining, bijvoorbeeld op het gebied van snelgroeiende gewassen met kleinschalige irrigatiesystemen”, aldus Timmerman.

Kerk in Actie is het diaconale programma van de Protestantse Kerk in Nederland. Wereldwijd komt Kerk in Actie, samen met lokale kerken en organisaties, in actie tegen armoede en onrecht. De projecten van Kerk in Actie richten zich op mensen die slachtoffer zijn van rampen en conflicten, niet in vrijheid kunnen geloven en in armoede leven.

Protestantse Kerk – Marloes Nouwens-Keller
© Christelijknieuws
10-02-2022
Hulpverlening
https://www.kerkinactie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies