Marcel begon met het lezen in het evangelie van Johannes

JerehSalem – Toen Marcel een jaar of 20 was, kwam hij op een leeftijd waarop hij zich begon af te vragen: ‘Hoe is dit toch allemaal ontstaan, waarom ben ik hier? Hoe gaat het verder, als ik er straks niet meer ben, als ik dood ga? Is er dan nog wat of stopt het gewoon?’

Al die levensvragen hielden hem bezig en vaak lag hij er ‘s nachts wakker van, maar hij kwam er niet uit. Hij wist het gewoon niet. Toen Marcel een jaar of 32 was, kwamen er mensen in zijn leven en die begonnen hem te vertellen over de Here Jezus. Maar wat moest hij hier mee, hij kende wel wat verhalen van Jezus, maar hij kende Jezus niet als persoon. Hij werd uitgenodigd voor de kerk, maar hij zei tegen zijn vrouw, dat ga ik echt niet doen.

Kerk

De kerk, dat was een ver van zijn bed show, hij wilde gewoon zijn wie hij was een nuchtere jongen, die alles zelf wel regelde in het leven. Hij wilde zelf de touwtjes in handen hebben. Hij had geen kerk, hij had geen Jezus nodig. Maar het liet hem ook niet los. Op een gegeven moment zei hij; “Waarom ook niet, laat ik maar een keer gaan naar de kerk.” Aangekomen in de kerk, ging hij achteraan zitten en bekeek het allemaal eens van een afstandje. Hij viel van de ene in de andere verbazing. Wat hebben al deze mensen, ze hebben geen loterij gewonnen, ze hebben helemaal niks en toch hebben ze alles! Hier wilde hij meer van weten en hij ging op onderzoek uit. Hij begon met het lezen in het evangelie van Johannes.

Verhaal van Marcel

Wil je weten wat Marcel las in het evangelie van Johannes? Wil je horen hoe hij ontdekte dat Jezus echt bestaat ook voor jou? Hoe hij ontdekte dat de wereld nooit ontstaan kan zijn door een oerknal? Immers iets dat ontploft kan nooit iets moois worden. Kijk en luister dan naar het volledige verhaal van Marcel.

Ben je aangeraakt? Heb je de kracht van God ervaren door dit getuigenis heen? Wil je meer weten over Jezus? Kijk dan op www.jerehsalem.nl. We vertellen je graag meer over Jezus en hoe jij een relatie met Hem kunt krijgen en hoe Zijn liefde ook jouw leven kan veranderen.

JerehSalem
Videostill – YouTube
21-02-2022
Evangelisatie
https://www.JerehSalem.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies