Ik heb je gezocht

Column – Kort geleden hoorde ik van iemand die in zijn trouwring de volgende tekst had laten graveren: ‘Ik heb je gezocht. Ik heb je gevonden. Ik blijf je zoeken.’ Deze woorden staan ook in de trouwring van zijn vrouw. Het was dus een zoeken en vinden van beide kanten. Het aanbrengen van deze woorden moet voor de graveur een enorme opgave zijn geweest. Iedereen die over zijn/haar huwelijk nadenkt zal vermoedelijk wel iets over deze korte zinnetjes kunnen zeggen.

Ontdekkingstocht

De filosoof Sören Kierkegaard heeft de uitspraak gedaan “Het huwelijk blijft de belangrijkste ontdekkingstocht die de mens kan ondernemen.”

Ik zie in deze woorden een verwantschap met het geloof. De relatie tussen de Heer Jezus en de gelovige wordt ook aangeduid als een huwelijk. En een zoeken van beide kanten.

Heere Jezus heeft gezocht en gevonden

Gezien vanuit de Heere Jezus zijn de hiervoor genoemde korte zinnetjes op deze relatie van toepassing. Hij heeft ons gezocht. Hij heeft ons gevonden en Hij blijft ons zoeken. Iedereen die een beetje bekend is met de inhoud van de bijbel zal hierbij denken aan de gelijkenis van het verloren schaap. Van de herder wordt gezegd dat hij naar het schaap blijft zoeken tot hij het heeft gevonden.

Ik heb gezocht en gevonden

Gelet op de uitspraak van Kierkegaard stel ik me de vraag of een relatie met God ook de belangrijkste ontdekkingstocht is die de mens kan ondernemen. Als ik het vanuit de individuele gelovige bezie zijn de drie korte zinnetjes volgens mij hier ook van toepassing: Ik heb Hem gezocht. Ik heb Hem gevonden en Ik blijf Hem zoeken. Volgens mij zal elke gelovige die een relatie met de Heere heeft onderschrijven dat het een blijvende ontdekkingstocht is.

Mijn wens is dat jij en ik steeds meer van Hem gaan ontdekken.

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Henk-Jan Oudenampsen
22-02-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies