Amir Tsarfati: Israel is de meest explosieve plaats op aarde

Dit is de zesde dag van Pesach en we zijn precies halverwege de Ramadanmaand. We hebben net de christelijke feestdagen van Pasen afgesloten en natuurlijk was daar de Opstandingszondag. Vandaag heeft een recordaantal Joden, meer dan 1000, de Tempelberg bezocht… het centrum van de meest explosieve plaats op aarde.

Voor alle duidelijkheid: zowel Joden als niet-joden, zoals christelijke toeristen, mogen de Tempelberg elke dag bezoeken, tussen zondag en donderdag. Zij mogen de Tempelberg bezoeken tussen 7.30 en 10.30 uur. En soms is er nog een uur in de middag, dit is de status quo sinds 1967. Ze gaan niet per se de moskeeën binnen, ze bidden er niet, ze doen er geen religieuze diensten. Ze lopen gewoon rond op het terrein. Want dit is een vrij land.

Maar er is vandaag een recordaantal bezoekers en de reden daarvoor is dat premier Bennett gisteren heeft besloten dat Joden na afloop van Pesach 14 dagen niet op de Tempelberg mogen komen totdat de Ramadan voorbij is. Met andere woorden, de status quo wordt geschonden, niet voor moslims, maar wel voor het joodse volk.

Meer dan 1000 Joden

Er was dus een recordaantal Joden dat vandaag naar de Tempelberg kwam, meer dan 1000 Joden binnen drie uur. En dit is een recordaantal sinds 1967. Telkens wanneer joodse mensen de laatste weken de Tempelberg betreden, melden de Palestijnen dat zij op de Tempelberg zijn binnengedrongen. Ze vergeten te vertellen dat dit de gewone bezoekuren zijn. Zij schilderden de Joden af als kolonisten, als extreem-rechtse Joodse mensen, en ze vertellen dat zij de heilige plaatsen van de Moslims komen innemen.

Molotovcocktails om Joden te treffen

De Palestijnse menigte die zich binnen in de Al-Aqsa Moskee verschuilt, gooide brandende voorwerpen, zoals molotovcocktails, door de ramen van de moskee naar buiten om de Joden te treffen en de politieagenten die hen beschermen. En door dat te doen staken ze alles rondom in brand. En dan vertellen ze de wereld dat Israël deze heilige plaats voor de moslims in brand steekt.

Meest explosieve plaats

Iemand heeft ooit gezegd dat de meest explosieve plaats op de planeet aarde Israël is, de meest explosieve plaats in Israël is Jeruzalem, de meest explosieve plaats in Jeruzalem is de Oude Stad. En de meest explosieve plek in de Oude Stad is de Tempelberg. En dat is precies wat we nu zien op de Tempelberg, niet alleen dat er stenen rondvliegen, maar ook molotovcocktails en brandende voorwerpen worden gegooid, zij steken hun eigen moskeeën in brand. Ze breken prachtig getinte ruiten die honderden jaren oud zijn, die maken ze zelf kapot.

Ze ontheiligen hun eigen heilige plaatsen

Zij lopen hun eigen moskee binnen, niet blootsvoets zoals het hoort, maar met schoenen aan, want deze menigten, deze terroristen, deze vernielers, deze relschoppers, zij zijn er niet om te aanbidden, zij zijn er om de moskee te gebruiken als een plaats van waaruit zij Israëli’s kunnen aanvallen.

Ik ben geen moslim, zoals je weet, maar ik denk dat ze zelf hun eigen heilige plaatsen ontheiligen, en dan natuurlijk leugens, bedrog en propaganda gebruiken om het af te schilderen alsof Israël dat doet. Dit is iets dat verschrikkelijke gevolgen zal hebben.

Genoeg is genoeg

Vandaag hebben de Joden gezegd: “Genoeg is genoeg, we gaan ervoor zorgen dat iedereen weet dat Jeruzalem van ons is.” En ze waren van plan om gewoon door de oude stad te marcheren met vlaggen, Israëlische vlaggen, niet om te schieten, geen rellen, geen stenen gooien, geen molotovcocktails, niet botsen en niet vechten, gewoon marcheren met vlaggen. Dat is alles. En het gaat waarschijnlijk in de late namiddag, avond gebeuren. En de Palestijnen zijn boos. Natuurlijk zijn ze boos, omdat ze vinden dat Jeruzalem niet van ons is. En ze dreigen zelfs raketten vanuit Gaza te lanceren.

Nieuw Jeruzalemconflict aanstaande

Ik denk dat er een nieuw Jeruzalemconflict aanstaande is. Toen ik in Londen was, meldde ik al: zij willen de Ramadan gebruiken om op een of andere manier duidelijk te maken dat zij denken dat de ondergang van Israël op 8 juli is. En de Ramadan was voor hen het begin van een reeks gebeurtenissen die volgens hen moeten gebeuren om Israël te laten vallen.

Met vriendelijke dank aan het team van het Nederlandstalige YouTube-kanaal van Amir Tsarfati, voor de vertaling van de gesproken tekst. Meer video’s: Nederlandstalige YouTube-kanaal

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Amir Tsarfati – Behold Israel
Videostill – Behold Israel
21-04-2022
Buitenland
https://www.beholdisrael.org

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies