Nederland viert Koningsdag 2022

Fotoverslag – Ook in Apeldoorn waren er weer tal van activiteiten met Koningsdag. Uiteraard mocht de kleedjesmarkt in de binnenstad niet ontbreken. Heerlijk rondstruinen en verrast worden door iets leuks. Het Oranjepark werd omgetoverd tot een culturele plek met bijzondere kunst- en cultuuruitingen. Zowel professionele- als amateurartiesten verzorgden optredens voor jong en oud.

Zijne Majesteit de Koning woonde op woensdag 27 april 2022 met leden van het Koninklijk gezin en leden van de Koninklijke Familie de viering bij van Koningsdag in Maastricht, hoofdstad van de provincie Limburg. In 2020 zou de viering van Koningsdag ook in Maastricht plaatsvinden. Vanwege de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus konden de feestelijkheden toen niet doorgaan.

Koning Willem-Alexander zei in zijn slotwoord: “Wat jullie hebben laten zien is een Maastricht van bruggen. Bruggen tussen het verleden en de toekomst, tussen inwoners en nieuwkomers. Tussen Europa en Nederland. Leef Mestreech, Maastricht leeft! Dank jullie wel!”

Redactie Christelijknieuws
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen
27-04-2022
Web: www.koninklijkhuis.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies