Janny den Besten schrijft haar 25ste boek

Janny den Besten-van Boudestein heeft met “Vandaag ben ik de bruid” haar 25ste boek geschreven. De auteur van uitgeverij De Banier schrijft kinderboeken, romans en young adults. In deze video vertelt ze over haar leven als christelijke boekenauteur.

Over het boek: Vandaag ben ik de bruid

Het leven van Pam is nogal saai. Ze is thuiswonend en single nadat de geplande bruiloft met Jack plotseling niet doorging. Liz haalt haar over om leuke dingen te doen. Samen met haar vriendin gaat Pam weer lekker sporten, gezellig uit met vriendinnen én ze geven zich op voor een groepsreis naar de Dolomieten! Pam merkt dat ze nieuwe energie krijgt van de dingen die ze doet, maar als de een na de ander verkering krijgt, is dat wel even slikken.

Het contact met Alex, Frank, Ruben en Sven is allemaal leuk en aardig, maar wie is nu de ware? Pam denkt dat ze genoegen moet nemen met ‘goed’. Toch gaat haar hart er niet echt in mee. Als ze vastloopt en haar leven overgeeft in de handen van God, ontdekt ze dat wat Hij voor haar bedacht heeft verrassend veel beter is! ‘Vandaag ben ik de bruid’ is het vervolg op ‘Bruidsjurk op zolder’. Opnieuw een vlotte young-adultroman die de lezer uitnodigt om God te betrekken bij keuzes in het leven.

Meer informatie over dit boek: www.debanier.nl

Jeugdblad Vast & Zeker

Voor het jeugdbladblad Vast & Zeker schreef ze iedere maand de Verhaaltjestelefoon (voor kinderen van 4 tot 7 jaar) en nog een verhaal voor kinderen van 7 tot 10 jaar. Veertien jaar lang heeft ze dit met veel plezier gedaan, maar tot een boek kwam het niet. Totdat ze borstkanker kreeg. Voor haar gold werkelijk: ‘Uit het zure kwam het zoete.’ Heel blij was ze dat na die periode van ziekte haar allereerste (autobiografische) boek werd uitgegeven: ‘Een glimlach door mijn tranen heen’.

Eerste roman

Na de verschijning van dit eerste boek waagde ze zich een roman. In 2013 verscheen ‘Witzwart’ bij uitgeverij De Banier. Vanaf die tijd ging het schrijven in een sneltreinvaart. Ieder jaar verschijnen er een of twee boeken. Nu kan ze zich niet meer indenken dat ze niet zou schrijven. Ze geniet er enorm van!

EigenWijsPrijs

Janny den Besten-van Boudestein is getrouwd en heeft twee zoons. Zij werkt in het basisonderwijs. Ze schreef diverse romans over psychologische en historische thema’s, en een young adult-romans. Voorjaar 2016 kwam haar eerste kinderboek uit bij De Banier, getiteld ‘1 april!’. Met dit boek won zij in 2017 de EigenWijsPrijs voor de middenbouw.

Redactie Christelijknieuws
Videostil – De Banier
07-05-2022
Media
https://www.debanier.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies