Nigeria opent eigen GlobalRize-kantoor

Op maandag 2 mei is in Jos, Nigeria, een nieuwe afdeling van GlobalRize geopend met een plechtige ceremonie. Geheel in lijn met het online karakter van ons werk was de ceremonie live op Facebook te volgen. ‘De vestiging in Nigeria, vanwaaruit we Afrika bestrijken, zou weleens belangrijker kunnen worden dan ons kantoor in Nederland,’ stelt directeur Marten Visser. Foto: Marten Visser en Iliya Chundusu, voorzitter van het bestuur van GlobalRize Nigeria, onthullen het logo van GlobalRize op de muur van het kantoor.

Lucky Simon is de directeur van de afdeling Nigeria. Daarnaast zijn er een medewerker en vijftien vrijwilligers actief. Marten Visser twitterde over de opening:

“Een officiële opening gebeurt hier altijd door het aansnijden van een taart. Er maar niet moeilijk over gedaan dat de eerste daad van GlobalRize Nigeria het in stukken snijden van ons logo was.”

Het aansnijden van de taart is een vast onderdeel bij elke ceremonie in Nigeria, waarmee aangegeven wordt dat je samen het werk aanvat.

Fysieke aanwezigheid

In Afrika groeit de kerk, in tegenstelling tot Nederland, waar de kerk steeds verder krimpt. Hoewel GlobalRize zending via internet bedrijft, wil dat niet zeggen dat fysieke aanwezigheid op een continent onbelangrijk is. De slogan ‘Van scherm naar kerk’ blijft onverminderd van kracht: het is de bedoeling dat mensen zich aansluiten bij een lokale kerk en daar actief worden. Een Afrikaan die online een cursus doet, kan daarbij beter begeleid worden door een Afrikaanse christen, die veel dichter bij zijn cultuur en context staat.

Visser zegt daarover in hetzelfde interview: ‘Het is inderdaad mogelijk de blijde boodschap te brengen vanuit je luie stoel in Nederland en daar zijn we dankbaar voor. Maar het is lastig om mensen in andere culturen te begrijpen. Daarvoor heb je ter plekke christenen nodig. Daarom willen wij ons als GlobalRize ontwikkelen tot een internationale beweging.’ Ook voor India, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika zijn er plannen om nationale afdelingen op te zetten.

GlobalRize – Esther Visser
GlobalRize – Daytime Photography
10-05-2022
Evangelisatie
https://www.globalrize.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies