Graceland maakt zich klaar voor festival in augustus

Graceland Festival maakt zich klaar voor haar achtste festivaleditie aankomende zomer! Na twee jaar coronamaatregelen is het dit jaar eindelijk weer mogelijk; een meerdaags festival vol muziek, kunst, inspiratie, ontmoeting en de heerlijk welbekende ‘Graceland Vibes’. Van 18-21 augustus barst het festival los met het jaarthema Heel de Wereld en Graceland Festival presenteert vol trots het programma.

Haar ‘Black Liturgies’ veroverden de harten, de jonge Amerikaanse schrijver Cole Arthur Riley. Deze zomer staat ze op het Graceland Festival in Zeewolde, net als de tienkoppige Roots Rising die met hun mix van House, Dance en Hiphop met blazers, drums en percussie iedereen aan het dansen krijgen. ‘Heel de Wereld’ is het thema dit jaar; verbondenheid met de gehele wereld én de uitdaging om helend in die wereld aanwezig te zijn.

‘We laten ons verrassen door de rijkdom aan culturen en diversiteit die in onze wereld aanwezig is en hoe we, dichtbij en ver weg, met elkaar zijn verbonden?’ aldus Gerda, festivaldirecteur. Graceland Festival biedt aan ruim 2500 bezoekers jaarlijks een mix aan muziek, sprekers, gespreksprogramma’s, workshops, kunstinstallaties en vieringen. Dit jaar zijn Tearfund en Protestantse Kerk hoofdpartners van het festival.

‘De kwetsbaarheid van de wereld raakt ons diep, juist in deze tijd’ zo zegt artistiek programmeur Rikko Voorberg, ‘Verbondenheid met heel de wereld, betekent ook dat je verdriet en onvermogen kunt voelen en de noodzaak tot verandering. We zijn trots wie we daarvoor op het festival mogen verwelkomen.’ Bijvoorbeeld de kunstenaar die wereldwijd bekend werd vanwege haar werk rondom afval, de Groningse Maria Koijck. Zij bouwt op Graceland Festival een kapel van afval, waar je eeuwige trouw kunt beloven aan ‘heel de wereld’. De jonge klimaatactiviste Vanessa Nakate uit Oeganda, uitgeroepen tot UN Young Leader voor de Sustainable Development Goals en één van de 100 Women of the Year van de BBC zal ons meenemen hoe de klimaatverandering heel de wereld raakt.

Het Graceland Festival vindt plaats op scoutinglandgoed Zeewolde van 18-21 augustus 2022. Tickets verkrijgbaar via www.gracelandfestival.nl

Graceland Festival – Rikko Voorberg
© Toff-fotografie – Tobias Huizing
12-05-2022
Muziek
https://www.gracelandfestival.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies