Naar schatting 60000 mensen beleven conferentie Opwekking 2022

De 52e editie van Opwekking, die werd gehouden van 3-6 juni trok over het gehele weekend een bezoekersaantal van tussen de 60.000 en 65.000 mensen. De zondag, met de sing-in, trok ongeveer 45.000 mensen. Daarnaast had de digitale Pinsterconferentie waarmee mensen thuis of als groep mee konden kijken 55.000 unieke bezoekers. De conferentie had als thema Diep Geraakt. De conferentie werd gehouden op het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen.

Na twee jaar afwezigheid door corona organiseerde Stichting Opwekking dit jaar weer een (fysieke) Pinksterconferentie in Biddinghuizen. Over het gehele weekend waren tussen de 60.000 en 65.000 mensen aanwezig. Zij woonden programma’s bij op het hoofdterrein, het jongerenterrein, de Teenzone, het Kinderplein en de Bijzondere Mensen Tent. Ruben Flach, algemeen directeur Opwekking: “We zijn dankbaar voor zoveel mensen van alle leeftijden en uit alle kerkelijke stromingen die tijdens dit weekend op dit terrein aanwezig waren. Voor ontmoeting, eenheid en onderlinge verbondenheid met zoveel christenen samen, een beetje het festival-gevoel. maar vooral voor het verdiepen of opfrissen van de relatie met God onze Vader, het volgen van Jezus en voor het eerst of opnieuw bekrachtigd te worden door de Heilige Geest en samen het Pinksterfeest te vieren. We horen zoveel mooie verhalen en er zijn veel mensen die een keuze hebben gemaakt om Jezus de Koning van hun leven te laten zijn.”

Sing-in

Op de zondagmiddag stond dit jaar ook weer de sing-in geprogrammeerd. Dit jaar werd deze geleid door de Youth.Opwekking Band, de band van de jongerenbeweging van Opwekking. De sing-in trok een bezoekersaantal van ongeveer 45.000 mensen.

Recordbedrag aan collecte-opbrengst

De collecte heeft dit jaar een bedrag van 1 miljoen euro opgeleverd. En daarmee is het beoogde collectedoel gehaald. Dit was ook 1 miljoen euro; doordat de evenementensector door de coronacrisis twee jaar heeft stilgelegen, daardoor kosten voor huur en verhuur met gemiddeld 20 procent zijn gestegen, er hogere huurtarieven voor de terreinen en algemene kostenstijgingen waren, kwam Opwekking voor een grote financiële uitdaging te staan. De collecte van de maandagochtend komt altijd volledig ten goede aan de geselecteerde zendingsdoeleinden. Dit bedrag wordt later bekendgemaakt.

Opwekking CD46

Ieder jaar verschijnt met Pinksteren een nieuwe aanvulling op de bundel Opwekkingsliederen. CD46 bevat dertien liederen die verspreid over het afgelopen jaar werden uitgebracht. Deze zijn verzameld op de nieuwe cd. Tijdens de samenkomsten en sing-in op zondagmiddag zijn de nieuwe liederen volop gezongen. Tijdens het concert op de zaterdagmiddag werden videobeelden gemaakt voor live-video’s van de liederen. Deze komen binnenkort beschikbaar. De nieuwste cd is vanaf dit weekend te koop via de webwinkel van Stichting Opwekking en online te beluisteren via de verschillende streamingdiensten.

Diep Geraakt

Het thema van de conferentie was dit jaar Diep Geraakt. Een thema dat is gebaseerd op de Bijbeltekst uit Handelingen 2:37-39 en op de verschillende terreinen voor verschillende leeftijdsgroepen en niveaus was uitgewerkt in diensten en seminars. Daarnaast was veel ruimte voor gebed en ontmoeting.

Lokale Pinkstervuurtjes

Daarnaast waren er ook dit jaar lokale Pinkstervuurtjes; campings of groepen die op afstand aanhaken bij de conferentie door bijvoorbeeld een dienst of seminar op afstand te streamen. Er waren in totaal 20 lokale Pinkstervuurtjes verspreid door Nederland, maar ook op twee locaties in de Verenigde Staten en Brazilie werd meegekeken en met de digitale pinksterconferentie via het conferentieplatform. De plek waar ook alle programma’s uit de grote samenkomsttent, de diensten van Youth.Opwekking en een groot aantal seminars kan worden teruggekeken. Dit terugkijken kan gratis via www.digitalepinksterconferentie.nl

Opwekking – Maartje Dekens
Videostill – Opwekking
06-06-2022
Kerk
https://www.opwekking.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies