Mirjam Schotanus is sinds 2017 betrokken bij Mercy Ships

Hartelijke groet vanuit het zonnige Senegal! Mijn naam is Mirjam Schotanus en ik ben sinds 2017 betrokken bij het mooie werk van Mercy Ships. Aanvankelijk wilde ik maar een paar weken aan boord. Maar uiteindelijk heb ik 2,5 jaar aan boord van de Africa Mercy gewerkt.

Terug in Senegal

Het is bijzonder om hier weer te zijn, in de hoofdstad Dakar. Twee jaar geleden moesten we voortijdig afscheid nemen van de patiënten vanwege de pandemie. Dit was een heftig en emotioneel moment. Inmiddels zijn de operaties gelukkig weer in volle gang aan boord van de Africa Mercy!

Ook de Global Mercy is hier onlangs aangekomen. Voor het eerst liggen beide schepen op dezelfde plek. Om dat te vieren waren er afgelopen week allerlei festiviteiten. Presidenten en Ministers van Volksgezondheid uit verschillende Afrikaanse landen ondertekenden de ‘Dakar Declaration’, waarin ze beloven de gezondheidszorg in hun land verder op te bouwen. Het is mooi dat Mercy Ships hierin als partner kan optreden.

Het licht laten zien

Tijdens een andere ceremonie werd met fakkels een vuur van de Africa Mercy vermenigvuldigd richting de Global Mercy. Op de achtergrond hoorde je de kinderen van beide schepen zingen: ‘This little light of mine, I’m gonna let it shine’. Ik denk dat dit ons werk typeert: groot en klein, iedereen kan op zijn manier en op zijn plek iets van Het licht laten zien. Indrukwekkend en ontroerend!

Blijf betrokken om de ontwikkelingen te zien van beide schepen! Mocht u ooit nog overwegen om aan boord te gaan, wees dan gewaarschuwd – het kan zomaar langer duren dan u vooraf bedacht had…

Mercy Ships – Mirjam Schotanus
Mercy Ships Holland
11-06-2022
Hulpverlening
https://www.mercyships.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies