Praise en Homecoming met groot orkest en koor in Bunschoten

Liefhebbers van Praise en Homecomingmuziek konden zondagavond in de Bronkerk in Bunschoten genieten van een concert van het Music For Christ orkest en koor. Een avond vol meezingers en nieuwe liederen. Met muzikale begeleiding door een orkest met strijkers, blazers, slagwerkers, toetsen en professionele band. De leiding was in handen van Aad Contze. Het fotoverslag is alleen te zien op een groter scherm, meestal niet op een mobiel.

Of je het nu ‘homecoming’ noemt of ‘Gaither muziek’, voor de liefhebber zijn die woorden genoeg. Het genre brengt veel samen: het beste uit southern gospel, de diepe beleving van oudere favoriete liederen en de warmte van artiesten die als één familie op een podium staan.

Remko Harms werkte ook mee aan het concert. Gospelmuziek heeft altijd zijn hart gehad. Remko zong in het Ronduit Gospel Choir en is de afgelopen periode regelmatig te zien geweest bij Nederland Zingt. Recent kwam zijn gospelalbum ‘Identity’ uit.

Het was een bijzonder inspirerende avond met nummers van de Gaither Vocal Band, Avalon en natuurlijk van de Gaither Homecoming zelf. Ook werden verschillende bekende liederen samen met het publiek gezongen. Een afwisselende avond voor jong en oud met een duidelijke boodschap.

Gaiter Homecoming

Het begon ooit als muziek die alleen gezongen werd door mannenkwartetten. Nu wordt Southern Gospelmuziek gezongen door mannen en vrouwen, jong en oud! Het is inmiddels over de hele wereld een begrip. De artiesten van de Gaither Homecoming treden dan ook regelmatig op.

Music For Christ

Het Music For Christ- Kernkoor en orkest brengen muziek in het Southern Gospelgenre met een duidelijke boodschap. Dirigent Aad Contze spoorde de aanwezigen in Bunschoten aan om een persoonlijke keuze te maken voor de Heere Jezus. De wereld om ons heen is veranderd en blijft onzeker, er is geen houvast. Wij mogen weten dat alles in Gods hand is. Hij gaf zijn Zoon. Door zijn sterven aan het kruis geeft Hij vergeving aan een ieder die dit aanbod accepteert. Dat geeft zekerheid voor nu en voor de toekomst. De Heere Jezus is de weg naar God, de waarheid en het leven.

Redactie Christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
13-06-2022
Muziek
https://www.eventsforchrist.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies