Anne Frankschool in Apeldoorn onthult kunstwerk Anne Frank

Tijdens de presentatie op dinsdag 14 juni van de educatieve uitgave “Verhalen van Joodse kinderen in Apeldoorn tijdens de Tweede Wereldoorlog” onthulde de Anne Frankschool in Apeldoorn een kunstwerk van Anne Frank. De onthulling werd gedaan door de jongste en oudste leerling van de Anne Frankschool.

Op de banner staat Anne Frank en de tekst “Laat me mezelf zijn dan ben ik tevreden”. Deze tekst schreef Anne Frank op 11 april 1944 in haar dagboek. 14 juni 2022 is in dit geval ook een bijzondere dag omdat Anne Frank toen haar eerste tekst schreef in haar dagboek. Het dagboek kreeg ze twee dagen eerder op 12 juni 1942 op haar 13e verjaardag. 14 juni 2022 was het dus precies 80 jaar geleden.

De Apeldoorner Roel Steenbergen maakte het kunstwerk van de Anne Frankschool. Het is een kleurrijk portret geworden van Anne Frank. De tekst op het kunstwerk “Jezelf mogen zijn” is ook vandaag de dag nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Nog steeds worden kinderen gepest op hun uiterlijk of omdat ze anders zijn van cultuur, geloof of andere dingen.

Roel Steenbergen was zelf ook aanwezig bij de onthulling van het kunstwerk. Het kunstwerk heeft een prominente plaats gekregen aan de buitenmuur van de Anne Frankschool aan de Regentesselaan in Apeldoorn.

De werkgroep Gedenkstenen Joods Apeldoorn presenteerde tijdens de bijeenkomst de educatieve uitgave “Verhalen van Joodse kinderen in Apeldoorn tijdens de Tweede Wereldoorlog” en plaatste aan de Canadalaan 3 twee gedenkstenen voor de broers Nieweg. Het verhaal van de broers Nieweg staat beschreven in de educatieve uitgave.

Meer informatie: www.annefrank.org of www.gedenkstenen-apeldoorn.nl

Gedenkstenen Apeldoorn – Bert Huizing
Bert Huizing
15-06-2022
Onderwijs
https://www.gedenkstenen-apeldoorn.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies