EH-Studenten willen kwetsbare mensen helpen: Impactday 24 juni

Tijdens de Impactday gaan studenten van de EH 12 uur lang aan de slag om het verschil te maken voor mensen die hulp nodig hebben. Dit zullen zij doen in 13 verschillende plaatsen in Nederland: een dag lang impact maken, waarin de koppeling is gemaakt tussen het onderwijs van de EH en de inzet voor kwetsbare mensen in onze samenleving.

Met de inzet van de studenten wil de EH het verschil maken. Daarnaast is de Impactday een inspirerend gebaar en laat de EH hiermee ook zien hoe haar studenten in het leven staan. Studenten laten zich voor deze dag sponsoren om zo geld op te halen voor de EH.

“Dat bij EH-studenten het verlangen aangeboord wordt om van betekenis te zijn in deze wereld is prachtig. Nog mooier is het dat zij samen letterlijk de handen uit de mouwen mogen steken voor mensen voor wie die dat echt nodig is. Zo zien zij concreet hoe zij verschil kunnen maken en het is ook nog eens fantastisch voor de teamgeest die zij op een dergelijke dag als de Impactday ontwikkelen. Win-win, denk ik dan! Op hoop van zegen!” Aldus Els van Dijk, directeur EH.

In het onderwijsprogramma van de EH wordt de koppeling gemaakt tussen geloof en het dagelijks leven als terrein om het Koninkrijk van God zichtbaar te maken. Zo leren studenten niet alleen wat de beste basis is voor hun leven, maar ook om dit zichtbaar te maken aan de mensen om hen heen. Dit jaar doet de EH dat in samenwerking met de Stichting Present in Ede, Hilversum, Amersfoort, Veenendaal, Barneveld, Soest, Deventer, Eindhoven, Almere, Arnhem, Vlaardingen, Nunspeet en Oldebroek. Stichting Present stimuleert groepen in de samenleving in het omzien naar elkaar.

“Toen de EH ons vroeg om voor de ruim 150 studenten projecten te organiseren, waren onze coördinatoren gelijk enthousiast. Het gaat bij Present om de concrete inzet én om de ontmoeting met de hulpvrager. De hulpacties betreffen uiteenlopende projecten zoals koken in een daklozenopvang, een wandeltocht met mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, een dagje uit met ouderen naar de dierentuin en een groep gaat een tuinklus doen bij mensen die zelf onvoldoende sociaal netwerk, onvoldoende financiën en een slechte gezondheid hebben.” Aldus Harry van Wieren, Stichting Present.

De EH is een unieke hogeschool waar jongeren al 45 jaar worden toegerust voor het leven. Op de EH leren jongeren om steviger in het leven te staan, ze leren wie ze zijn, en ze ontdekken wat echt belangrijk is in het leven. Tijdens een opleiding aan de EH worden studenten geholpen te ontdekken dat Gods liefde de beste basis is voor het leven en dat deze in alle aspecten van het dagelijks leven aanwezig is. De Evangelische Hogeschool viert dit jaar haar 45-jarig jubileum als plaats van hoop en verbinding in een steeds meer verdeelde samenleving.

EH – Jiska van Dorssen
EH
20-06-2022
Jongeren
https://www.eh.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies