Gideons verspreiden 300000 Bijbels in Oekraine

Oekraïense Gideons hebben al ruim 300.000 Bijbels uitgedeeld door het hele land. Nog eens 200.000 worden gedrukt om in de enorme vraag aan Bijbels te kunnen voorzien. Gideons in Oekraïne en aangrenzende landen helpen ook met de praktische behoeften van vluchtelingen. Veel leden van de Gideons hebben hun huis geopend en God geeft hun de kans om het evangelie te delen. Eén Gideon huisvest 22 mensen, elke avond houdt hij een gebedsbijeenkomst met mede-Gideons en gelovige en ongelovige buren.

Hij vertelt: “Op de allereerste avond knielden onze buren en familieleden neer en begonnen ze God om vergeving te vragen en te huilen. De dochter van onze buurvrouw huilde en had er spijt van dat ze zo lang geen contact met God had gezocht. Tranen van berouw stroomden over haar wangen, de zwaarte viel van haar hart en opluchting kwam. Onze gasten kregen Bijbels van de Gideons – het reddende Goede Nieuws van Jezus Christus. De tijd is gekomen dat mensen moeten stoppen en nadenken over wat hen in de eeuwigheid te wachten staat.”

Oekraïense Gideons hebben 300.000 Bijbels gedeeld met mensen die naar alle delen van het land zijn gevlucht. Er worden nog eens 200.000 gedrukt vanwege de enorme vraag maar er zijn een beperkte mogelijkheden door problemen bij leveranciers en het transport die bemoeilijk wordt vanwege de enorme vernietiging in veel delen van Oost-Oekraïne. Zulke uitdagingen weerhoudt de Gideons echter niet van hun doel, we weten dat God ons op een unieke manier in deze omstandigheden heeft geplaatst om mensen op Hem te wijzen, om het licht van Zijn Woord in deze donkere uren te brengen.

Ondanks alle verschrikkingen van de situatie, accepteert de bevolking van Oekraïne elke hulp dankbaar en staat ze zeer open voor het horen van de reddende boodschap van de Heer. “Mensen bedankten ons, huilden en kusten Gods Woord, aangezien het in hun moedertaal Oekraïens is. Nu is er in Oekraïne meer dan ooit een vruchtbare grond om over God te getuigen, over Zijn reddende liefde’, zei een Oekraïense Gideon. Blijf bidden voor vrede en dat velen tot geloof in Jezus Christus komen. Gideons in Oekraïne zijn dankbaar voor de voortdurende steun van gelovigen wereldwijd.

Er zijn nog meer Bijbels nodig voor vluchtelingen die troost en hoop zoeken. Leiders van de Gideons in Oekraïne en omringende landen werken ijverig om extra Bijbels te bestellen, te drukken en bij de leden van de Gideons te bezorgen. Ook in Nederland wil The Gideons International Bijbels in hun eigen moedertaal verstrekken aan de ruim 50.000 Oekraïense vluchtelingen. Mensen die daarmee willen helpen kunnen voor meer informatie terecht op de website van The Gideons International Nederland, www.gideons.nl

De Gideons
© Henk-Jan Oudenampsen
20-06-2022
Evangelisatie
https://www.gideons.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies