Liesbeth van LEV zingt over de eenzaamheid die ze soms ervaart

De formatie LEV maakte onlangs een nieuwe album: Tot We Thuis Zijn. Bij de plaat is ook een boek uitgegeven met persoonlijke verhalen van de bandleden. In het programma Backstage van Groot Nieuws Radio was zangeres Liesbeth te gast. Ze vertelde Hans van Vuuren over het nieuwe album en over haar eigen eenzaamheid.

Voor Liesbeth is het nummer ‘U mag erbij’ het meest bijzonder. Het is een eerlijk verhaal over de eenzaamheid die ze soms ervaart: “Veel nummers van het album gaan over het met elkaar onderweg zijn. Dat is leuk en gezellig, maar zo voelt het voor mij niet altijd. Het is niet dat ik heel eenzaam ben, ik heb echt wel vrienden en familie om me heen. Toch vind ik het niet altijd makkelijk om eerlijk dingen te delen.”

Dat werd opnieuw duidelijk tijdens een schrijfsessie met Matthijn Buwalda. Een week daarvoor was haar vader overleden maar, zo merkte Matthijn op, Liesbeth zat erbij alsof er niets aan de hand is: “Dat is ook wel hoe ik ben. Ik kan heel makkelijk een knop omzetten. Voor mij helpt dat, want dat betekent dat ik niet hoef te praten over wat er eigenlijk in mijn hart leeft. Je kunt wel alles altijd met God delen. Van daaruit ontstond dit nummer.”

Contact met het publiek is voor LEV heel belangrijk: “We zijn laagdrempelig! Als mensen ons een mailtje sturen, dan reageren we daar graag op. We vinden het heel fijn als mensen delen wat de muziek met hen doet. Uiteindelijk is dat waarvoor je het maakt. Het belangrijkste is dat de muziek doet waarvoor we het schrijven. Die reacties vinden we heel waardevol.”

Wil je meer horen over de nieuwe muziek van LEV en hoe Liesbeth haar tijd bij de band van Opwekking ervaarde? Hieronder luister je het hele gesprek terug! www.grootnieuwsradio.nl

Groot Nieuws Radio
Groot Nieuws Radio
25-06-2022
Muziek
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies