Gerjan van den Heuvel over de verborgen seksindustrie in Rotterdam

Hoewel prostitutie in Rotterdam niet zo zichtbaar is, zitten er wel duizenden mensen in de Rotterdamse seksindustrie. Gerjan van den Heuvel van Stichting De Haven zet zich met zijn collega’s vanaf vandaag in om hen te helpen uit de prostitutie te stappen.

Stichting De Haven is er voor moeders, dochters en zussen in de seksindustrie. De Haven biedt veldwerk, prostitutie maatschappelijk werk en een uitstapprogramma op maat. De Haven zoekt deze (voornamelijk) vrouwen op en is respectvol present als stoppen geen optie is.

Persoonlijk: We zijn uit op langdurige relaties, gefundeerd op gelijkwaardige ontmoetingen met elkaar, netwerkpartners en de vrouwen.

Bekwaam: De zorg die we bieden is van hoge kwaliteit en we blijven elkaar toetsen. Alle medewerkers streven naar het beste voor de vrouwen en elkaar.

Uitgesproken: We gaan ver in de behartiging van de belangen van onze cliënten. We willen hen een stem geven en hen ten volle recht doen.

De seksindustrie in Rotterdam

In Rotterdam werken duizenden mensen in de seksindustrie. In de havenstad is geen raam- of straatprostitutie, maar zijn er wel tientallen sexclubs en privéhuizen. Ook vindt er escort plaats. De prostitutiesector in Rotterdam is minder zichtbaar, maar dat betekent niet dat deze vrouwen onze hulp niet keihard nodig hebben. Steeds vaker kreeg De Haven vanuit Rotterdam verzoeken om hulp en ondersteuning. Cliënten verwezen onderling door naar De Haven. Daarom breiden wij ons werkgebied nu ook uit naar Rotterdam.

Bij Stichting De Haven ontmoeten we iedere dag sterke vrouwen in moeilijke situaties. Wij helpen deze vrouwen door ze op te zoeken, er voor ze te zijn en een vertrouwensband op te bouwen. Maar we zijn er ook voor ze bij praktische vraagstukken over bijvoorbeeld financiën, onderwijs, schulden of huisvesting. Als het moment daar is, bieden we ze een persoonlijk uitstapprogramma met bijvoorbeeld taallessen en jobcoaching. Hiermee helpen we moeders, dochters en zussen om voor eens en altijd uit de seksindustrie te stappen.

Wij geloven dat we een strijd voeren tegen onrecht in de seksindustrie. Samen bestrijden we deze duisternis met Licht! Met een kleine vaste bijdrage ondersteun jij vrouwen bij het uitstappen en maak je hun leven lichter. Help jij ons helpen?

Family7 – Uitgelicht
Videostil – Family7
27-06-2022
Hulpverlening
https://www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies