Geniet van de Hebreeuwse uitvoering van het lied: Als een hert

VIDEO – Het lied ‘Als een hert dat verlangt naar water, zo verlangt mijn ziel naar U’ is overbekend ook in ons land. Het is gebaseerd op Psalm 42:1 en gaat over ons verlangen naar de Heere. Maar stel nu dat je dit lied in het Hebreeuws zou kunnen horen? Drie jongeren van de organisatie YUVAL uit de Israëlische stad Be’er Sheva namen het nummer en de videoclip op in de Negev-woestijn. Laat je bemoedigen!

YUVAL: Wij zijn geschapen om Hem te aanbidden! Aanbidding is een zaak van het hart – de houding waarmee we ons leven voor God leven. Wat we ook doen, hoe we ook spreken, zingen, spelen, acteren, dansen, knutselen… Moge onze aanbidding in geest en in waarheid zijn, God-gericht, Messias-zoekend, gedisciplineerd, eerbiedig, verwachtingsvol, vaardig, compleet.

YUVAL een non-profit organisatie opgericht in 2010. Yuval was ook de eerste musicus in de bijbel. Genesis 4:20 spreekt over ‘Jubal’ wat in het Hebreeuws wordt uitgesproken als ‘Yuval’.

Yuval betekent in het Hebreeuws ‘Rivier’. “Gezegend is de man die op de Here vertrouwt, en wiens hoop de Here is. Want hij zal zijn als een boom, geplant aan het water, die zijn wortels uitspreidt aan de rivier (Yuval)” Jeremia hoofdstuk 17:7-8

Yuval is momenteel het enige trainingscentrum voor aanbidding in Israël. Op de campussen hebben we een veilige omgeving voor onze studenten om te ontspannen, rond te hangen, plezier te hebben, en bovenal, de Heer te aanbidden met heel hun hart. Yuval Videostill -Yuval 30-06-2022 Muziek
Home
Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies