Eldy laat zich dopen: Mijn leven zonder God was oppervlakkig en leeg

Eldy Verkaar liet zich afgelopen zondag dopen in de Basis in Apeldoorn. Hij is opgegroeid in een christelijk gezin. Zijn ouders zijn gescheiden toen hij 3 jaar oud was en gingen daarna naar twee verschillende kerken. Zijn herinneringen aan zijn christelijke opvoeding waren dat hij alles maar saai en raar vond. Hij ervoer het meer als een last dan als een zegen. En hij vond het niet eerlijk dat hij sommige dingen niet mocht terwijl andere kinderen van zijn leeftijd dat wel mochten van hun ouders.

Bekijk hier het getuigenis van Aldy en zijn doop:

Verzinsels

Eldy: Al snel dacht ik dat het geloof en het christendom verzinsels waren om een grote groep mensen onder controle te houden. Ik kon daarom ook niet wachten om niet meer verplicht naar de kerk te moeten gaan, ik wilde lekker zelf bepalen wat ik wilde doen.

Feesten en festivals

Vanaf mijn 16de ging ik vaak naar feestjes en dronk ook te veel. Met het geloof was ik niet meer bezig, ik wilde liever feesten, dinken en andere middelen proberen. Ik vermaakte me enorm en probeerde veel dingen uit. Tot op een moment dat ik op een festival stond en me opeens afvroeg waar ik mee bezig was. Ik begon te twijfelen of deze manier van leven wel oké was. Ik realiseerde me dat het eigenlijk heel oppervlakkig en leeg was. Alle lol was gericht op de korte termijn, en naast het hebben van lol hadden de feesten verder ook geen enkele betekenis.

Onderzoek

Ik ging steeds meer boeken lezen om mijn algemene kennis bij te spijkeren en iets te leren over het leven. Ik las ook de Bijbel maar was er heel sceptisch over en ik kon niet zomaar geloven wat daar allemaal instond. Op een verjaardag van een vriend zei iemand tegen mij dat hij een christen was. Dit was iemand die zich niet heel christelijk gedroeg. Hij hield zich niet aan de richtlijnen die de Bijbel geeft, dus was ik enorm verbaasd dat hij dit zei.

Misschien toch…

Dat zette me aan het nadenken over het bestaan van God. Ik dacht, als deze man zelfs gelooft dat er een God is, met de manier waarop hij leeft, zou het misschien dan toch waar zijn? Ik besloot dat ik God toch nog een kans wilde geven en vroeg die avond of God Zichzelf aan mij kenbaar wilde maken.

Zoektocht

Er volgde een zoektocht van 3 jaar. Tijdens deze periode las ik ook veel boeken rond het thema hoe je moet leven. Veel zelfhulpboeken die niet op de Bijbel gebaseerd waren. Ik vroeg me tijdens het lezen vaak af, hoe komen deze mensen aan deze regels, waar halen ze die vandaan en is er een universele maatstaf voor dit soort regels en waarom moet ik dit geloven.

Opa

Tijdens deze periode had ik ook veel goede gesprekken met mijn opa over het geloof, God en Jezus. Ik was toen erg sceptisch maar het gaf mij wel veel stof om over na te denken. Ik ging debatten volgen van mensen die het christelijke geloof verdedigden. Stap voor stap kwam ik er achter dat het best redelijk is om te geloven dat er een God is en dat Jezus Zijn Zoon is en echt op aarde heeft gelopen. En dat Zijn eerste aanhangers zelf de dood tegemoet gingen toen ze dit in de wereld gingen vertellen.

Overtuigd dat God bestaat

Door te luisteren naar mensen die over God en Jezus vertelden, stelde ik me steeds meer open voor de optie dat God bestaat. Ik ging steeds meer de Bijbel lezen en op een dag was ik van binnen overtuigd dat God bestaan, dat Jezus zijn Zoon is, en dat Hij voor ons gestorven is.

Leegte

Ik begon de wereld anders te zien en merkte dat de wereld me geen echte voldoening gaf en alleen maar leidt naar leegte. Ik had op dat moment geen vrienden die interesse hadden in het christelijke geloof. Maar ik wilde er wel graag over praten. Om deze reden begon ik ook weer naar de kerk te gaan. De eerste dienst sprak mij zo aan dat ik daarna elke zondag weer ging.

Waarheid

Ik geniet er van om nu weer naar de Kerk te gaan. Voorheen was het een last voor me, en nu zie ik het als een zegen. Elke zondag leer ik weer wat nieuws. Dit vertelde ik ook aan mijn beste vriend en hij gaat nu ook elke zondag mee. Ik weet nu dat Jezus geen verzinsel is maar de waarheid. Wat Jezus heeft gezegd is de waarheid. Ik verlang er naar om steeds meer te vertrouwen op God in mijn dagelijkse leven. Dat Zijn wil ook mijn wil wordt. Als we allemaal zouden leven zoals Jezus geleefd heeft zou de wereld mooier zijn. Maar voor mij is het onmogelijk om helemaal zo te zijn als Jezus. Dat is ook de reden waarom ik Hem nodig heb. Zoals Hij ook zelf heeft gezegd: Niemand komt door de Vader dan door Mij.

—————

Over de Basis in Apeldoorn

De Basis is een bijzondere kerk in Apeldoorn gericht op evangelisatie. Wekelijks vinden honderden volwassenen en kinderen de weg naar de Basis. De Basisdiensten zijn voor iedereen toegankelijk. Je kunt gewoon binnenstappen. De diensten zijn altijd goed voorbereid en de sprekers gebruiken geen ingewikkelde christelijke woorden of onbegrijpelijke tradities. Je hoeft geen Bijbelse verhalen te kennen om de diensten goed te kunnen volgen. Je bent welkom! Meer informatie over de Basis is te vinden op de website van de Basis

Basis
Videostill – Basis
04-07-2022
Kerk
https://www.basis.cc

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies