Michael W Smith: Vrienden bidden al dertig jaar lang elke dag voor mij

De bezoekers in Ahoy genoten afgelopen zondag van een aanbiddingsmoment. Michael W. Smith stond op het podium, samen met zijn band én een groot projectkoor. Dat koor telden maar liefst 250 leden! Ze verzorgden een indrukwekkende avond vol met bekende worship. Voor het concert sprak Hans van Vuuren van Groot Nieuws Radio met Michael over zijn nieuwe boek, zijn ouders, gerechtigheid, het lied ‘Dusty Road’ en meer.

‘De Weg Van De Vader‘ is de titel van het boek waarin Michael de lessen van zijn vader beschrijft. “Ik wist altijd al dat ik een boek over hem zou schrijven”, vertelt Michael. “Mijn vader liet mij zien wie God is, op allerlei verschillende manieren. Er is een groot misverstand over wie God is. Veel mensen vinden Hem niet leuk en geloven niet in Hem. Ik denk dat als mensen weten wie Hij daadwerkelijk is, ze gelijk naar Hem toe gaan. Dit boek geeft een kleine glimp van wie God is.”

Het boek bevat leuke en humoristische verhalen, maar tegelijkertijd wilde Michael ook de Bijbel betrekken: “Bij elk hoofdstuk maak ik een parallel met wie God is.”

Omringd door gebedsstrijders

In de jaren dat Michael muziek maakt, bouwde hij een grote groep van luisteraars op: “Er zijn heel veel mensen die voor mij bidden. Het zijn gebedsstrijders! Sommige fans, die inmiddels vrienden zijn geworden, bidden al dertig jaar lang elke dag voor mij! Als ik op tour ga, dan roepen ze elkaar op om te bidden. Je voelt dat!”

Ook voor deze tour in Europa bidden ze: “Ik denk dat ze allemaal bidden dat er een beweging van God komt. Op het moment zelf realiseer ik het niet, maar jaren later hoor ik verhalen van mensen die genezen zijn tijdens een concert. Ik geloof dat er iets wonderlijks gaat gebeuren. Muziek is zo krachtig! Ik geloof dat het de krachtigste, meest universele taal is. Een lied van drie minuten kan iemands leven veranderen. Ik vind dat zó bijzonder!”

Een stem voor gerechtigheid

Gerechtigheid speelde altijd al een rol in de muziek van Michael W. Smith. Toch is hij er sinds het lezen van het Bijbelboek Amos veel meer bewust van. Hij denkt er zelfs elke dag aan: “Je kunt de hele dag aanbiddingsmuziek zingen zonder een stem te zijn voor de mensen die geen stem hebben. In Amos staat dat God zoekt naar gerechtigheid. Ik geloof dat wij als kerk moeten opstaan. We kunnen niet zomaar doorgaan met wat we doen, terwijl de wereld in brand staat. We moeten geluid gaan maken!”

Het hele interview luister je hier terug: www.grootnieuwsradio.nl

Groot Nieuws Radio

04-07-2022
Muziek
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies