Calvijnschool in actie voor Mercy Ships

Met verschillende acties wisten de leerlingen van de Johannes Calvijnschool in Veenendaal maar liefst € 43.867,18 in te zamelen. Een geweldige opbrengst, maar zoals Ben Geldof, teamleider op de school, zegt: ‘Het belangrijkste doel was om een mooie actie op te zetten zodat kinderen geprikkeld worden iets te doen voor een ander.’

10 kinderen stonden op een rij om het bedrag te onthullen dat ze met hun school ophaalden voor Mercy Ships. Allemaal hielden ze een papier omhoog waar een cijfer of teken van het eindbedrag op stond. 10 papieren, dat betekent dus een enorm bedrag!

Actie voor een goed doel

Elke drie jaar wordt op de Calvijnschool actie gevoerd voor een goed doel. Dit jaar werd gekozen om in actie te komen voor Mercy Ships. Ben: ‘In een lokale krant verscheen een artikel over Sjors Rosendaal die aan boord zou gaan. (Sjors en zijn vrouw werken inmiddels als vrijwilligers op de Africa Mercy.) Als oud-leerling van de school en eigenaar van een viskraam kenden veel mensen hem.’ Zo werd besloten om Mercy Ships te kiezen als doel. Ook hadden verschillende kinderen van de school de Global Mercy bezocht in Rotterdam en waren zo al bekend met het doel.

Vrijwilligers met vuur

Sjors kwam een aantal keer langs op school om over zijn toekomstig werk voor Mercy Ships te vertellen en verschillende Mercy Ships vrijwilligers gaven presentaties. ‘Het verhaal van Sjors gaf de actie een gezicht en door de goede voorlichting werden de kinderen enthousiast gemaakt voor Mercy Ships. De vrijwilligers kennen het werk en kunnen het met veel meer vuur brengen dan wanneer wij dat zelf zouden doen,’ vertelt Ben.

Met enthousiasme aan de slag

Alle kinderen en leerkrachten (groep 1 t/m 8) gingen enthousiast aan de slag om activiteiten te bedenken om geld in te zamelen. Groep 7 en 8 organiseerden een lessenmarathon, waarmee ze alleen al € 15.000 ophaalden. De kleuters organiseerden een Mercy Ships Concert voor ouders, opa’s en oma’s. In de andere groepen werden flessen verzameld, klusjes gedaan, en een sponsorloop gehouden. Verder verkochten de leerlingen allerlei producten. Toen deze producten opgehaald werden, konden de ouders uit eten in een pop-up restaurant dat gerund werd door de leerlingen van groep 6.

Het geld stroomde binnen

Alle acties verliepen heel goed; het geld stroomde binnen. Ben vertelt: ‘Het was een hele mooie breed gedragen actie. Ouders en kinderen waren enthousiast over de actie. Daarnaast was het natuurlijk ook erg leuk om als school allerlei dingen met elkaar te ondernemen en een mooie manier om kinderen in aanraking te brengen met ontwikkelingswerk.’

‘Dat ‘s HEEREN zegen op u daal’

Met elkaar hebben de leerlingen een bedrag van € 43.867.18 opgehaald. Het doel was een ziekenhuisbed te sponsoren (à € 13.000), maar dat bedrag werd tot verassing van de organisatie meerdere keren overschreden! Het eindbedrag werd bekend gemaakt tijdens een gezamenlijk moment op het schoolplein. Omdat de kinderen zich zo ingezet hadden, was er een klein prijsje voor degenen die het meest hadden verkocht. Na de overhandiging van het bedrag zongen de leerlingen samen psalm 134 vers 3: ‘Dat ‘s HEEREN zegen op u daal’. Een bijzondere afsluiting van een bijzondere actie!

Mercy Ships Holland
Mercy Ships Holland
09-07-2022
Hulpverlening
https://www.mercyships.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies