Gave-kampen voor 250 jongeren uit dertig verschillende landen

Deze zomer organiseert stichting Gave voor de 25e keer de Gave-kampen. Meer dan 250 jongeren uit dertig verschillende landen beleven een onvergetelijke vakantieweek. Op deze kampen leren zowel Nederlandse als vluchtelingenjongeren elkaar en God beter kennen.

Vluchtelingenjongeren in Nederland leven in moeilijke omstandigheden. Ze hebben alles achtergelaten op zoek naar veiligheid, hebben soms te maken met trauma’s uit het verleden, moeten een nieuwe taal leren, kennen hier niemand en groeien op tussen verschillende culturen. Wat is het dan fijn als iemand naar ze omkijkt en hen het gevoel geeft welkom te zijn. De Gave-kampen zorgen daarvoor. De jongeren mogen hun zorgen hier even vergeten en genieten van een week lang sport, spel, geloof en plezier.

Impact van een Gave-kamp

Jongeren van 13-30 jaar komen met elkaar in contact op de Gave-kampen. Leeftijdgenoten uit verschillende culturen starten nieuwe vriendschappen, hebben veel lol met elkaar en leren bovendien meer van de Bijbel en God. Dat heeft soms grote impact. Kampdeelnemer Sahag vertelt: “Niet alleen een verblijfsvergunning, maar juist ook mensen om je heen maken dat je je ergens welkom en thuis voelt. Gave-kamp heeft mij daarbij geholpen. Ik heb er goede vrienden aan overgehouden waar ik nu nog steeds contact mee heb. Voor mij is Gave-kamp het mooiste wat hier in Nederland is. Ik ben al vijf keer mee geweest en dit jaar ga ik zeker weer mee.”

Op deze 25ste editie van de Gave-kampen gaan meer jongeren mee dan ooit. Voor het eerst zijn er zes kampen (vorig jaar: vier). We verwelkomen ruim 250 deelnemers uit dertig nationaliteiten. Onder andere uit Afghanistan, Eritrea en Syrië. De kampen zijn in augustus op een kamplocatie in Lunteren. Er zijn kampen voor 13 t/m 16 jaar, 17 t/m 23 jaar en 24 t/m 30 jaar. Meer informatie: www.gave.nl/kampen.

Over Stichting Gave

Gave verlangt ernaar dat de vluchtelingen die naar ons land komen in Jezus’ naam worden gezien en geliefd. Ze komen thuis bij mensen en bij God. Gave wil samen met christenen en kerken vluchtelingen in Nederland zien, liefhebben en een thuis bieden in de gemeenschap, zodat hun leven tot bloei kan komen. Gave maakt kerken en christenen bewust van de roeping om vluchtelingen een thuis te bieden. Gave inspireert, traint en helpt bij de invulling hiervan.

Stichting Gave – Rien Bregman
Stichting Gave
09-07-2022
Hulpverlening
https://www.gave.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies