Negen concerten in november: Young Messiah door The Choir Company

Na twee jaar gedwongen stilte door de pandemie keert The Choir Company begin november terug met Tom Parkers zeer geliefde “The Young Messiah”. Dit jaar trekken de projectkoren met solisten en begeleid door een geweldige band weer door Nederland voor negen concerten. Een groots concert in Veenendaal brengt alle koorleden samen in een Mass Choir: een daverend slotakkoord van wat inmiddels een geliefde traditie is geworden.

Als het publiek minstens zo enthousiast is als de band, zangers en zangeressen op het podium dan weet je dat er iets bijzonders gebeurd. Tom Parkers moderne bewerking van Händels ‘Messiah’ oratorium, ‘The Young Messiah’ mag je ook gerust bijzonder noemen. Een muzikaal meeslepende vertelling van Jezus’ geboorte, lijden, sterven en opstanding, die de boodschap van het evangelie dichter bij mensen heeft gebracht. Sinds 2012 brengt The Choir Company dit werk in drukbezochte tours. Met behulp van koor, band en solisten worden luisteraars meegenomen in het tijdloze verhaal dankzij Tom Parkers bewerkingen zoals “Unto Us a Child is Born”, “Every Valley”, “I Know that My Redeemer Liveth” en het majestueuze “Hallelujah”.

Net als voorgaande edities zullen de avonden uit twee gedeelten bestaan. Er is een deel voor de pauze met bekende arrangementen van Tom Parker uit zijn omvangrijke repertoire zoals ‘This World’, ‘Wings of Gold’, ‘Ouverture’ uit The Ten Commandmends en ‘Stay with me ‘till the Morning’ aangevuld met een paar mooie muzikale uitstapjes: wereldberoemde melodieën, filmmuziek… Na de pauze wordt ‘The Young Messiah’ uitgevoerd.

Ook dit jaar is er opnieuw een groots concert in de Basiliek in Veenendaal met een ‘Mass choir’. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor een van de projectkoren. Zo goed als de ‘Young Messiah’ tour een mooie traditie is geworden voor koor én publiek, zo groot is de belangstelling. Mis het dus niet!

Kaarten voor de concerten kosten 22,50 euro p.s. in de voorverkoop (excl. reserveringskosten). Kaarten voor het slotconcert in de Basiliek kosten 27,50 euro (excl. reserveringskosten) en zijn verkrijgbaar via www.eventsforchrist.nl of 0297-237172.

4 november – Apeldoorn

5 november – Kudelstaart

6 november – Hoogeveen

11 november – Berkel en Rodenrijs

12 november – Eindhoven

18 november – Surhuisterveen

19 november – Dordrecht

25 november – Gouda

26 november – Veenendaal

Events4Christ
© Toff-fotografie – Tobias Huizing
09-07-2022
Muziek
https://www.eventsforchrist.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies