Vroeger en nu

Column – Als een wat oudere man aankondigt dat hij gaat schrijven over vroeger en nu, dan denk je misschien wel “Hij zal wel gaan vertellen dat het vroeger beter was dan nu. Want dat is een stokpaardje van veel oude mensen.” Ik kan je nu al zeggen dat je wat anders krijgt te lezen. Dat het nu beter is dan vroeger. Dat had je niet verwacht.

Job

Ik weet niet hoe het kwam, maar opeens waren daar die woorden van Job; “Alleen door het luisteren met het oor had ik U gehoord, maar nu heeft mijn oog U gezien.” (Job 4:2-5).

De woorden ‘maar nu’ heb ik vetgedrukt weergegeven om deze te laten opvallen. Het komt volgens mij dan beter uit dat Job als het ware zegt ‘Vroeger was het zus, maar nu is het zo.” Ik proef in deze woorden dat Job vindt dat hij er in zijn relatie met God sterk op vooruit is gegaan. Vroeger was het goed, maar nu is het beter.

Maar nu

‘Bedenk daarom dat u die voorheen heiden was … dat u in die tijd zonder Christus was, … U had geen hoop en was zonder God in de wereld. Maar nu, in Christus Jezus, bent u, die voorheen veraf was, door het bloed van Christus dichtbij gekomen. Want Hij is onze vrede´.

Heb ik teveel gezegd dat het nu beter is dan vroeger? Veel beter. Niet te vergelijken. Of ervaar je dat zo niet? Ga dan eens na of er iets schort aan je contact/relatie met God.

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Henk-Jan Oudenampsen
19-07-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies