Mannenzang in Katwijk: 1800 mannen zingen Lichtstad

Mannenzang vanuit de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee onder leiding van dirigent Bert Noteboom. Organist is Marco den Toom. Jaarlijks komen er enkele duizenden mannen naar Katwijk voor de mannenzangavonden om samen Psalmen, gezangen en geestelijke liederen te zingen.

De Katwijkse Mannenzangavond is een grote belevenis. Zowel in april als in november vult de kerkruimte zich in korte tijd. Binnen slechts tien minuten na het openen van de kerkdeuren zit de Nieuwe Kerk compleet gevuld met zo’n 1700 mannen uit nagenoeg alle provincies van ons land en ver daarbuiten. Wat in 1994 is begonnen als een ”probeersel”, de lang gekoesterde wens van de hoofd-organist van de Nieuwe Kerk, Jaap van Rijn, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip en een landelijk bekend ”evenement”.

De massaliteit van het stevige stemgeluid van zo’n enorme verzameling mannenstemmen en de inspirerende leiding van dirigent Bert Noteboom met de daarbij behorende begeleiding door de organist Marco den Toom aan het grote Van den Heuvel-orgel maken dat het keer op keer een indrukwekkende belevenis is.

Mannenzang Katwijk
Videostill – Mannenzang Katwijk
22-07-2022
Muziek
https://www.mannenzangkatwijk.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies