Deze deelnemers fietsten 570 kilometer om geld in te zamelen voor Verre Naasten

Na een tocht van 570 kilometer kwamen de fietsers van The Ride on Education op zaterdag 23 juli aan bij in Hoek van Holland. De 27 deelnemers legden, in een week tijd, deze kilometers af om geld in te zamelen voor onderwijsprojectjes in Haïti, Zuid-Afrika, Zimbabwe en Roemenië. Namens Mission-organisatie Verre Naasten fietsten er 14 deelnemers mee voor een studiebeurs in Zuid-Afrika.

The Ride on Education

The Ride on Education vond dit jaar voor de tiende keer plaats. Na Schotland, Denemarken, Nederland en Frankrijk koersen de fietsers deze editie van de Duitse stad Koblenz naar Hoek van Holland, langs de Rijn. Inmiddels zijn er al tienduizenden euro’s verzameld voor beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Dit jaar laten fietsers zich sponsoren voor onderwijsprojecten in Haïti, Zuid-Afrika, Zimbabwe en Roemenië. Op zaterdag 23 juli finishen de fietsers in Hoek van Holland, met 570 kilometer in benen.

Toekomstkansen voor jongeren in Zuid-Afrika

De veertien fietsers voor Verre Naasten zetten zich in voor het Thusano Studiefonds in Zuid-Afrika. Thusano betekent ‘helpende hand’. En dat is precies wat Thusano doet: arme jongeren in en rond Pretoria een helpende hand bieden met een studiebeurs, plus een stuk begeleiding voor, tijdens en na hun studie aan een universiteit of vakschool. Dat gaat om allerlei verschillende opleidingen en beroepen, van verpleegkundige tot brandweerman en van onderwijskunde tot grafisch design. Ook springt Thusano regelmatig bij om jongeren te helpen het rijbewijs te halen.

Verre Naasten

Thusano Studiefonds wordt door Verre Naasten ondersteund. Verre Naasten is een landelijke mission-organisatie die kerken in Nederland ondersteunt bij de uitvoering van hun mission-werk in binnen- en buitenland. De missie is: geloof delen wereldwijd! 2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet als hun Verlosser. Daarom ondersteunt Verre Naasten, samen met support-kerken in Nederland, partner-kerken in binnen- en buitenland die daar volop mee bezig zijn.

Verre Naasten – Lisette Vossebelt
Verre Naasten
25-07-2022
Hulpverlening
https://www.verrenaasten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies