Maatschappelijke ontwikkelingen in het licht van de Bijbel

In september start een nieuwe Bijbelstudieserie met Theo Niemeijer op Family 7. In 13 afleveringen wordt stilgestaan bij maatschappelijke ontwikkelingen in het licht van de Bijbel. In deze tijd, waarin nog maar weinig mensen rekening houden met een Schepper Die hen gemaakt heeft, heeft het leven haar waarde verloren. Abortus en euthanasie wordt de mensheid steeds meer opgedrongen. In de eerste studies besteden we aandacht aan de ontwikkelingen hierin en wat de oorzaak van dit alles is.

De gendermainstream heeft veel onzekerheid bij jongeren gebracht. Is homofilie aangeboren of zijn ook andere oorzaken te noemen? Veel kinderen groeien op zonder veiligheid binnen een stabiel gezin. Hoe is de gendermainstream ontstaan en wat is haar uiteindelijke doel?

Verder denken we in deze serie na over de invloed van sociale media op de maatschappij. Waar komt de onrust vandaan, waardoor met name jongeren niet eens meer rustig de tijd nemen om b.v. naar een preek te luisteren? Hoe komt het dat onderwijzers worstelen met de concentratie van leerlingen? En wat doet het gebruik van sociale media met ons brein? Wat zijn de positieve gevolgen van sociale media, maar ook de negatieve gevolgen? Pestgedrag en pornoverslaving hebben ook te maken met sociale media.

Tenslotte denken we na over het doel van ons leven. Waarom ben ik er en wat wordt van mij verwacht. Wat voor rol speelt mijn beroep in het leven? Wat is het einddoel van ons leven? Al met al is dit weer een boeiende serie die zeker het kijken waard is. Van elke aflevering kunt u een samenvatting downloaden op de site van Family 7.

Elke vrijdagavond om 19.30 uur is de uitzending te zien.

02 september De Bijbel en de maatschappij

09 september De mens als ‘Schepping Gods’

16 september Omgaan met Gods schepping

23 september De schepping van man en vrouw

30 september De invloed van gendermainstream op huwelijk en gezin

07 oktober Identiteitscrisis aangeboren of ontwikkeld?

14 oktober Toenemende rusteloosheid

21 oktober Rusteloosheid en sociale media

28 oktober Tot rust komen

04 november De negatieve rol van sociale media

11 november Het doel van het leven

18 november Een betekenisvol leven

25 november De invulling van ons leven

Family7
Family7
30-07-2022
Media
https://www.family7.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies