Youri over zijn eerste maanden als presentator bij Groot Nieuws Radio

Begin dit jaar startte Youri als presentator bij de christelijke zender Groot Nieuws Radio. Inmiddels hoor je hem al ruim een halfjaar op de radio. Elke werkdag om 6.00 zit hij klaar in de studio. Daarvoor zet hij zijn wekker al om 4.00 uur. Dat is nog eens een commitment, speciaal voor jou als luisteraar! Hij vertelt hieronder hoe hij de eerste maanden bij Groot Nieuws Radio heeft ervaren.

Een echte droombaan

In januari veranderde ik opeens van luisteraar naar presentator. Ik zie dit als een geweldige kans! Op jonge leeftijd raakte ik al gefascineerd door het medium radio. Als kind was ik bang in het donker en mijn ouders gaven mij een radio zodat ik daar ’s nachts naar kon luisteren. Zo was ik niet meer alleen, hoefde ik niet meer bang te zijn en kon ik rustig in slaap vallen. Althans, dat dachten ze. In werkelijkheid bleef ik tot in de late uren naar de radio luisteren, omdat ik geweldige programma’s voorbij hoorde komen. Toen dacht ik: hier wil ik later ook werken!

Via de lokale omroep en stages bij verschillende radiozenders werd die droom werkelijkheid. In mijn ogen was werken in Hilversum het hoogst haalbare. Als je daar werkt, dan wil je nooit meer wat anders! Totdat ik op een dag langs wat radiozenders zapte en Groot Nieuws Radio hoorde. Ik had er wel eens van gehoord, maar nooit aandachtig naar geluisterd. Ik dacht meteen: hoe vet dat er een christelijke radiozender bestaat, die zich tussen alle andere grote radiozenders in Hilversum staande weet te houden en ook nog eens goed klinkt! Vanaf dat moment begon ik regelmatig naar Groot Nieuws Radio te luisteren en ontstond hetzelfde gevoel dat ik als kind had: hier wil ik later ook werken!

Dat die mogelijkheid zich niet veel later voordeed, heb ik dan ook als een geweldige kans ervaren. Bij Groot Nieuws Radio komen de twee belangrijkste componenten van mijn identiteit samen: het christen zijn en de radio.

Geen ochtendmens

Het presenteren in de ochtend is soms wel wat pittig. Ik zal een geheim verklappen: ik ben geen ochtendmens! Het liefst slaap ik uit tot het tijdstip waarop De Nieuwe Morgen eindigt. Dat mijn werkdag er tegen 09:00 uur al bijna opzit, is wel even een omslag. Het zit inmiddels al redelijk in mijn systeem, maar echt wennen doet het nog niet.

Toch heb ik altijd gezegd: er is één ding waar je me ’s nachts voor mag wakker maken en dat is radio. Op het moment dat de wekker om 04:00 uur gaat, zet ik eerst twee dubbele espresso’s. Tegen de tijd dat ik achter het stuur stap, staan mijn ogen half open. Net genoeg om het verkeer om me heen in de gaten te houden. Wanneer ik Veenendaal inrijd kan ik mij alweer erg verheugen op de uitzending die komen gaat. De muziek, het contact met de luisteraar en het brengen van het laatste nieuws zorgen ervoor dat ik elke ochtend weer met een grote glimlach voor de microfoon plaatsneem.

Vrolijkheid op de werkvloer

Niet alleen de luisteraars, maar ook de mensen bij Groot Nieuws Radio zijn elke dag een reden dat ik het vroeg opstaan voor lief neem. Mensen die bij de radio werken zijn vaak mensen die van hun hobby hun werk hebben kunnen maken en zijn daarom altijd vrolijk en opgewekt.

Dat is ook zo bij Groot Nieuws Radio, alleen komt er dan nog wat extra’s bij kijken – en dat is dat we allemaal dezelfde identiteit hebben. Dat zie je ook terug op de werkvloer. Opgewekt en met respect voor elkaar gaan we met elkaar om. Allemaal met hetzelfde doel: mooie en inspirerende radio met elkaar maken.

Even niet op de radio

Vanaf volgende week maandag (1 augustus) ben ik even niet te horen op de radio. Ik heb dan drie weken vakantie. In die periode mag Lukas zijn wekker zetten om de ochtendshow te presenteren. Ik neem dan even de tijd om wat uit te rusten en in ieder geval uit te slapen. Na alle beelden van Schiphol en de inreisvoorwaarden door corona die nog steeds in sommige landen van kracht zijn, heb ik geen plannen om op reis te gaan. Wellicht dat ik last-minute nog de auto ergens naartoe pak, maar anders kan ik mij in eigen land ook prima vermaken op het water en aan het strand.

Hoe ik straks het nieuwe seizoen inga? Uitgerust en wel! Ik kijk het meeste uit naar de Compassion week die na de vakantie gepland staat. Achter de schermen zijn de voorbereidingen al druk bezig. Door heel het land gaan we met een gele bus op pad om mensen in beweging te brengen voor kinderen in armoede. Ik zie er naar uit om te ervaren welke impact radio daarin kan hebben.

Christelijk

Groot Nieuws Radio is een christelijk radiostation dat uitzendt via DAB+, internet en interactieve tv. Elke dag hoor je bemoedigende en opbouwende radioprogramma’s en christelijke muziek.

We willen christenen dienen met het evangelie van Jezus Christus, zodat je houvast vindt in je geloof en je je uitgedaagd weet om je in te zetten voor gezin, kerk en samenleving. Tegelijkertijd willen we je prikkelen om (kritisch) na te denken over actuele thema’s. Ook het vergroten van eenheid onder christenen in Nederland hoort bij de missie van Groot Nieuws Radio.

Groot Nieuws Radio
Groot Nieuws Radio
30-07-2022
Media
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies