Kadidja werd geboren met een gespleten lip – Mercy Ships bracht hoop

Toen Kadidja werd geboren met een gespleten lip, kreeg haar moeder, Ramata, te horen dat er geen oplossing was. De familie zou een dure operatie niet kunnen betalen. In plaats daarvan zou Kadidja opgroeien met een aandoening die het moeilijker maakte om te eten of naar buiten te gaan zonder te worden bespot. De grootste angst van een moeder – maar Ramata weigerde de hoop op te geven.

Kadidja en haar moeder Ramata moesten lang wachten voordat er hulp was voor Kadidja’s gespleten lip. Ramata hoort bij de geboorte van Kadidja al over Mercy Ships, maar door de coronapandemie kon de Africa Mercy tijdelijk niet in Senegal zijn. Wat een teleurstelling voor Ramata.

Nieuwe hoop

Ik neem je mee naar het heden, mei 2022. Ik zie moeder en dochter voor het eerst als ze aankomen bij de Africa Mercy. Hoe anders is de stemming nu: Ramata straalt bij de gedachte dat haar dochter geopereerd zal worden!

Een zelf uitgekozen operatiehemd

Wat zo bijzonder is aan de sfeer op de Africa Mercy, is dat je kinderen er door op ziet bloeien. Kadidja geeft high-fives aan elke verpleegkundige. Ook haar sterke karakter komt naar boven: een verpleegkundige merkt dat Kadidja niet blij is met het operatiehemd dat ze heeft gekregen; ze wil een andere uitkiezen! Geweldig toch?

Het was voor mij een ongelooflijke ervaring om Kadidja en haar moeder te mogen volgen en hun verhaal vast te leggen voor onze donateurs. Elk kind heeft een verhaal dat de moeite waard is om te vertellen. Blijf je betrokken op ons werk, speciaal voor kinderen als Kadidja?

Julia van de Weerdhof

Mercy Ships Holland – Julia van de Weedhof
Videostill – Mercy Chips
06-08-2022
Hulpverlening
https://www.mercyships.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies