Nieuwsupdate van Amir Tsarfati vanuit Londen

Amir Tsarfati is op dit moment in Londen voor lezingen in Calvary Chapel Westminster. Hij combineert dit bezoek met een korte vakantie om met zijn gezin samen te genieten van enkele vrije dagen. In onderstaand artikel geeft Amir weer een update van nieuwsberichten uit het Midden-Oosten. De ontwikkelingen in de wereld zijn fascinerend en huiveringwekkend. Wat geweldig dat christenen de toekomst hoopvol tegemoet mogen zien. ‘Hij komt spoedig! Vertroost elkaar met deze woorden.’

Tisha B’Av

Het afgelopen weekend werd in Israël Tisha B’Av, of de negende dag van Av, gevierd. Het is een dag van grote droefheid en rouw, gemarkeerd door vasten en het vermijden van feesten en pleziertjes. Hoewel op deze dag talrijke tragedies uit de geschiedenis van het Joodse volk worden herdacht, staan er twee op de voorgrond. Ten eerste was er de verwoesting van Salomo’s Tempel door de Babyloniërs op de negende Av, 587 v. Chr. Ten tweede was er eeuwen later de verwoesting van Herodes’ Tempel op de negende Av, 70 n. Chr. In het geval van zowel de eerste als de tweede tempel, was de reden voor de verwoesting dezelfde. Het Joodse volk had zijn ogen van de ware God afgewend en op valse goden gericht. In het geval van de eerste tempel waren het afgoden die de aanbidding van het volk ontvingen. In het geval van de tweede tempel was het de Wet en het bijbehorende systeem van farizeïsch wetticisme.

Regering Israël en Gods beschermende hand

Als ik nu kijk naar Israëls regering van verandering, zie ik veel van dezelfde God-verwerpende houding. Dit was vooral te zien na de grote successen van Operatie Breaking Dawn, waarover u hieronder meer zult lezen. Net als de Babylonische koning Nebukadnessar die Gods zegeningen negeerde door alle eer op te strijken voor de verovering van zijn uitgestrekte koninkrijk, heb ik geluisterd naar de IDF en de regeringsadministratie die Gods beschermende hand negeerden door alle eer op te strijken voor de triomf van de operatie. En net zoals Nebukadnessar vernederd moest worden voordat hij de hand van God zou erkennen, ben ik bang dat de Israëlische regering ook vernederd zal moeten worden, totdat zij zullen toegeven dat de strijd werkelijk aan de Heer toebehoort.

Gods trouw

Dit gezegd zijnde, weten wij dat, ongeacht de houding van de Israëlische natie, God Zijn volk niet in de steek zal laten. Ezechiël 38 vertelt ons dat er spoedig een grote aanval op Israël zal komen van Rusland, Turkije, Iran en anderen, en dat het Gods hand is die de kleine natie zal beschermen tegen zo’n grote vijand. Hoe troostrijk is die waarheid voor ons als we de successen en mislukkingen van ons eigen leven bewandelen? God zal ons nooit verstoten of afwijzen. Dus, net als bij Tisha B’Av, is het goed om ons verleden te herinneren, maar alleen zodat we leren van onze fouten. Vanwege Gods oneindige trouw weten we dat er altijd vreugde zal komen in de morgen.

Islamitische Jihad

Toen Israël hoorde van een complot dat al in gang was gezet door de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) om een anti-tank raket te gebruiken in een terroristische aanval, besloten ze de oude Talmoedische filosofie te volgen die zegt: “Als iemand je komt vermoorden, sta dan op en dood hem eerst.” Zo werd Operation Breaking Dawn geboren. Tegen de tijd dat het klaar was, waren 170 PIJ doelen aangevallen en waren 12 top commandanten gedood. Als reactie daarop werden 1100 raketten vanuit Gaza over de grens op Israël afgevuurd. In een situatie die alleen aan de hand van God kan worden toegeschreven, werd geen enkele Israëli gedood of ernstig gewond in de constante hagel van raketten. Het conflict duurde voort tot een wapenstilstand, die door bemiddeling van Egypte tot stand kwam, op 7 augustus om 23.30 uur in werking trad.

Rusland, Iran en Turkije

Het is niet verrassend dat het Ezechiël 38 trio van Rusland, Iran en Turkije elk hypocriet de acties van Israël veroordeelden, vooral gezien het feit dat de PIJ de Iraanse proxy militie in Gaza is. Interessant is wie de acties niet veroordeelde – de soennitische Golfstaten. Ook vermeldenswaard is dat Hamas, Hezbollah en de Houthi’s zich allemaal buiten de strijd hielden. Blijkbaar heeft de PIJ niet zoveel vrienden als ze dachten. Helaas, zoals hierboven vermeld, streken de IDF en de Israëlische regering snel met de eer van de operatie, en negeerden zij het overduidelijke bovennatuurlijke werk van God in de actie. In een interessante follow-up heeft Israël aangekondigd dat het bezig is met de eerste proeven met een lasersysteem voor perimeterbescherming vanuit een vliegtuig. Dit systeem is veel mobieler en nauwkeuriger dan de kinetische lanceerinrichtingen op de grond.

Rusland trekt zich terug uit het kernwapenbeheersingsverdrag

Rusland heeft, onder verwijzing naar reisbeperkingen door de VS en zijn bondgenoten, aangekondigd dat het zich tijdelijk terugtrekt uit het kernwapenbeheersingsverdrag START (Strategic Arms Reduction Treaty) van 1994. Nu is er geen controle of toezicht meer op het kernwapenarsenaal van Rusland. Aan de positieve kant heeft Rusland beloofd zich aan de regels van het verdrag te blijven houden en zelfs de internationaal aanvaarde “pinkie swear” aan te bieden. Het is onduidelijk of de westerse landen dit aanbod hebben aanvaard.

Taiwan

Op de dag dat Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis, vertrok van haar bezoek aan Taiwan, begon China aan een vierdaagse oefening waarbij het de eilandnatie omsingelde. Het goede nieuws is dat zij de militaire oefening na slechts een verlenging van twee dagen hebben voltooid. Het slechte nieuws is dat zij regelmatige patrouilles rond Taiwan zullen blijven uitvoeren. Veel bronnen blijven vrezen dat China een invasie voorbereidt. Of Peking nu daadwerkelijk zijn leger stuurt of niet, het is duidelijk dat ze Taiwan de prijs zullen laten betalen voor Pelosi’s ongewenste bezoek. Intussen schenden Chinese vliegtuigen bijna dagelijks het luchtruim van Taiwan. Als reactie daarop heeft het Taiwanese leger maandag schietoefeningen gehouden om een verdediging van het eiland tegen een Chinese aanval te simuleren.

Donald Trump

In een ongekende actie tegen een voormalige president heeft de FBI een inval gedaan in het Mar-a-Lago huis van president Donald Trump in Palm Beach, Florida. Bij het uitvoeren van een huiszoekingsbevel, was hun redenering dat ze op zoek waren naar geheime documenten die Trump uit het Witte Huis zou hebben meegenomen. De Deep State wordt gerund door elementen die niet willen dat Trump zich opnieuw verkiesbaar stelt, en ze hebben macht in alle takken van de regering om te proberen hem van het stembiljet te weren. Bronnen uit het Witte Huis verklaarden dat de huidige president Joe Biden niet op de hoogte was van de inval van de FBI, waarop velen in Amerika reageerden: “Wat? Hoe kan de zittende president van de Verenigde Staten niet op de hoogte zijn… oh, wacht… uh, laat maar.”

Europa en gasreserves

Het terreurregime in Teheran profiteert volop van de gasvete tussen Rusland en Europa. “Deze winter is heel belangrijk voor de Europeanen en de wereld en ze moeten er nu over nadenken,” zei de Iraanse minister van Olie Javad Owji. Hij herinnerde de binnenkort van gas verstoken Europese markt eraan dat Iran over de grootste olie- en gasreserves ter wereld beschikt en dat Teheran bereid is deze te laten stromen op het niveau van vóór de sancties. Wederom gaan de punten naar de slechteriken, terwijl de goeden nog steeds bezig zijn het reglement uit te pluizen.

Meer dan 100.000 raketten op Israël gericht

Net zoals Iran het Westen op energiegebied de loef afsteekt, heeft Teheran alle troeven in handen wat de nucleaire overeenkomst betreft. Hossein Salami, commandant van de IRGC, zei dat Iran niet zou moeten instemmen met een nucleair akkoord. Waarom zouden ze? Volgens een donderdag gehouden toespraak van Salami heeft het land de Amerikaanse sancties al overwonnen. Bovendien, beweert hij, heeft hun terroristische proxy in Libanon, Hezbollah, meer dan 100.000 raketten die momenteel op Israël gericht zijn. In een afzonderlijke tirade benadrukte Ismael Qaani, bevelhebber van de Quds Force van de IRGC, vrijdag het uiteindelijke doel van Hezbollah: “De zonen van Hezbollah maken plannen om de laatste slag toe te brengen aan het zionistische regime… en om de wens van Imam Khomeini te realiseren om Israël van de kaart en van de aardbodem uit te roeien.”

Enkele dagen na deze verklaringen zijn twintig vrachtwagens onder zware bewaking van de IRGC de grens tussen Irak en Syrië overgestoken. Als zij hun reis voltooien, is het heel goed mogelijk dat generaal Salami zijn rakettotaal zal moeten bijwerken tot 101.000.

Shahram Poursafi

Shahram Poursafi, een lid van de Revolutionaire Garde, werd door de FBI in hechtenis genomen en gisteren door het ministerie van Justitie beschuldigd van het bieden van $300.000 voor de moord op voormalig nationaal veiligheidsadviseur John Bolton. Het huurmoordenaarscomplot was blijkbaar een vergelding voor de moord op Quds-commandant Qassem Soleimani in januari 2020. Kort nadat dit eerste complot werd onthuld, kwam het bericht dat voormalig minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo ook op de hitlijst van Poursafi stond. Zijn prijs was $1 miljoen. Ik was niet verbaasd over de toevoeging van Pompeo’s naam; ik had maanden geleden al bericht over een complot om hem te vermoorden. Het Witte Huis gaf snel een verklaring uit om het publiek gerust te stellen dat dit moordcomplot geen invloed zal hebben op de hervatting van de Iraanse nucleaire besprekingen. Oei, oei!

Jemen

De slechte week voor terroristen was niet alleen in Gaza. In Jemen veroorzaakte een mislukte lancering van een ballistische raket in de hoofdstad Sana’a maandag een enorme, dodelijke explosie. Een tweede mislukte poging in een nabijgelegen wapendepot veroorzaakte nog meer vernieling. Je moet de logica kunnen waarderen: “Er is een probleem met onze raketlanceerder, want hij heeft net een heleboel mensen gedood. Dus laten we het nog eens proberen, maar nu omringd door tonnen munitie en explosieven.” Al met al werden zes Iraanse en Libanese experts van Hezbollah gedood, evenals tientallen Houthi-rebellen.

Talibanleider Abdul Wali

Een laatste terrorist die vorige week zijn terechte beloning kreeg, was de Pakistaanse Talibanleider Abdul Wali. Hij werd samen met drie andere belangrijke Talibani-commandanten gedood bij een bermaanval en er wordt gespeculeerd dat dit wellicht deel uitmaakte van een interne breuk met als doel de vredesbesprekingen met Pakistan te dwarsbomen.

Inflatie

Tenslotte heeft de Bank of England haar rente verhoogd tot een hoogtepunt in 27 jaar. Samen met deze stijging waarschuwen veel Britse economen voor een inflatie van 13,3%, de hoogste sinds 1980. Er is een financiële storm op komst in Europa, die zich waarschijnlijk over de hele wereld zal verspreiden.

Met vriendelijke dank aan het team van het Nederlandstalige YouTube-kanaal van Amir Tsarfati, voor de vertaling van de gesproken tekst. Meer video’s: Nederlandstalige YouTube-kanaal

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Amir Tsarfati – Behold Israel
Videostill – Behold Israel
12-08-2022
Buitenland
https://www.beholdisrael.org

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies