Voedselhulp voor gezinnen van nabestaanden brand in Koptische kerk in Egypte

Stichting Nijlvallei geeft voedselpakketten aan meer dan 350 gezinnen van nabestaanden van de brand in een kerk in Egypte. Bij de brand in een Koptische kerk in Imbaba, ten westen van Cairo, kwamen zondag 14 augustus 41 mensen om het leven, en tientallen raakten gewond.

“Het is natuurlijk een schrale troost voor die mensen om een pakket met eten te krijgen, maar de armoede in die wijk is schrijnend en er bestaat daar echte honger,” aldus Jos Strengholt, directeur van Stichting Nijlvallei. De Egyptische president Abdel Fattah el-Sisi heeft beloofd dat het leger de kerk zal herbouwen. Ook krijgen families van slachtoffers en gewonden een geldbedrag van de overheid.

“Over een paar maanden, als dat geld op is en niemand meer naar deze mensen omkijkt, zullen we via de leiding van de kerk voedselhulp geven aan de nabestaanden, aan weduwen en aan arme gezinnen in die kerk. Daarmee laten we ze weten dat ze niet alleen staan. Het maakt bovendien echt wat uit voor die mensen want de armoede van veel christenen in Egypte is schrijnend,” aldus Strengholt.

In Egypte zijn de voedselprijzen de afgelopen maanden gestegen met meer dan 30%. Voor tientallen miljoenen Egyptenaren die onder de armoedegrens leven, en dus ook voor miljoenen christenen, betekent dit in de praktijk dat ze minder eten en zeker dat ze zich geen luxe producten als fruit kunnen veroorloven.

Jos Strengholt
Stichting Nijlvallei
19-08-2022
Hulpverlening
https://www.nijlvallei.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies