Jurjen ten Brinke in gesprek met Erik Scherder

Vanaf 4 september vernieuwt de EO de zondagmorgen op NPO 2. Vanaf dan zijn wekelijks ‘Bid, bedank, bewonder’ en ‘Nederland zingt op zondag’ te zien en maandelijks komt de ‘BEAM Kerkdienst’ terug.

‘Bid, bedank, bewonder’ is een nieuw programma waarin Giovanca Ostiana, Marleen Stelling en Jurjen ten Brinke in gesprek gaan met inspirerende Nederlanders over kantelpunten in het leven waar gebed, dankbaarheid en bewondering centraal stonden. ‘Nederland zingt op zondag’ komt terug in een nieuw jasje, gepresenteerd door Mirjam Bouwman.

Met deze vernieuwingen wil de EO op de zondagmorgen samen met iedereen die dat wil en zoekt bidden, zingen, vragen en geloven. Door te inspireren met het voeren van (geloofs)gesprekken én een te plek bieden om samen hoopvolle liederen te zingen, en te ervaren dat Gods liefde voor iedereen is.

‘Bid, bedank, bewonder’
‘Bid, bedank, bewonder’ is elke zondagmorgen te zien om 09.15 uur. In de eerste uitzendingen van zijn professor Erik Scherder, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Pieter-Jaap Aalbersberg en de Surinaams-Nederlandse cardioloog Harriette Verwey te gast. “Ik ben erg blij dat we in dit programma ruim de tijd hebben voor een gast”, vertelt presentator Marleen Stelling. “In de ontmoeting staan we stil bij zijn of haar levensloop en gaan we in gesprek over bidden, bedanken en bewonderen. Die drie woorden zijn kernbegrippen van wat geloven kan betekenen. Bidden als je contact zoekt met God, bedanken uit dankbaarheid voor wat je hebt gekregen, en de wereld om je heen bewonderen.” 

‘Nederland zingt op zondag’
Om 11.05 uur komt ‘Nederland zingt op zondag’ terug. Dit programma wordt gepresenteerd door Mirjam Bouwman. Naast dat er veel liederen in ‘Nederland Zingt op zondag’ langskomen, is er gebed en zijn er meditatieve bijdrages van voorgangers uit de breedte van de protestantse kerken in Nederland te zien en horen. Zo zal in de eerste uitzending de overdenking door dominee Albert-Jan Treur van de PKN verzorgd worden.

‘BEAM Kerkdienst’
Vanaf 25 september zendt de EO elke laatste zondag van de maand de ‘BEAM Kerkdienst’ uit. Dit najaar komt het programma niet uit de studio, maar gaan Joram, de spreker en de band naar middelbare scholen. Naast muziek en de inspiratie van de spreker zijn er ook gesprekken met jongeren die een bijzonder verhaal hebben bij het thema van de uitzending.

De EO-zondagmorgen op NPO 2 (standaard)
9.00 uur: Ik mis je
9.15 uur: Bid, bedank, bewonder
11.05 uur: Nederland Zingt op zondag
11.30 uur: Metterdaad
11.40 uur: De Verandering
11.55 uur: Songs of Praise

De EO-zondagmorgen op NPO 2 op de laatste zondag van de maand
9.00 uur: Ik mis je
9.15 uur: Bid, bedank, bewonder
11.05 uur Nederland Zingt op zondag
11.30 uur BEAM Kerkdienst
11.55 uur Metterdaad
12.05 uur De Verandering

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies