Thuisfront van Arnest en Andrea organiseert actie ten bate van werk in Gambia

De thuisfrontcommissie (TFC) van Arnest en Andrea Jassey organiseert zaterdag 10 september D.V. een prachtige fietstocht ten bate van het werk in Gambia. Fietst u de route van 35 kilometer gezellig mee?

De fietstocht, die begint en eindigt in Veenendaal, voert langs verschillende mooie tussenstops en door de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug en een stukje Betuwe. Zo komt u bijvoorbeeld langs korenmolen ‘De Hoop’, door natuurgebied ‘Binnenveldse Hooilanden’ en langs de Cunerakerk. Bij molen ”t Wissel’ in Elst staat een kraampje van de TFC waar heerlijk ijs wordt verkocht. Maar ook beleeftuin ‘De Eekhoeve’ en de rivier de Rijn zijn uw aandacht zeker waard.

Meer informatie: website HVC

• Datum: D.V. zaterdag 10 september 2022

• Start- en eindpunt: Koningsschot 8, Veenendaal.

• Parkeren is mogelijk, indien u met de auto met fietsendrager komt.

• Vertrektijd: tussen 12.00 en 13.00 uur.

• Bij het startpunt zijn broodjes en fruit verkrijgbaar.

• Kosten voor deelname: €7,50 p.p., gezinskaart €25,00.

• Inclusief routebeschrijving en gratis koffie, thee of fris bij vertrek.

• Aanmelden: Bel of WhatsApp: 06-43781748 – E-mail: tft@familiejassey.nl

Groeiend christendom in Gambia

Het aantal christenen in Gambia neemt duidelijk toe. Volgens lokale pastors groeide de het protestants christendom de afgelopen jaren ongeveer 15 tot 20 procent. Er is niet alleen een groei vanuit de islam zichtbaar is, maar ook vanuit het Rooms-Katholicisme, en de Anglicaanse kerk.

De belangrijkste verandering is dat de kerk is veranderd en meer naar buiten treedt. Dat komt omdat veel christenen ex-moslims zijn. Ze hebben zelf een grote bereidheid om anderen te bereiken. Hun doel is om heel Gambia te bereiken met het Evangelie. De mensen in Gambia staan vaak open voor het Woord.

Een tweede reden voor de groei is te vinden in de angstcultuur waarin mensen zijn grootgebracht. Ze moeten de wetten van Allah volgen en meerdere keren per dag bidden. Mensen geloven dat er een hel is, maar weten uiteindelijk nooit of ze daar terecht komen. Evangelist Arnest Jassey: Dit vinden veel mensen heel onbevredigend. Er is echt een voedingsbodem waarin gezaaid kan worden.“

HVC Hulpmail
HVC
31-08-2022
Evangelisatie
https://www.stichtinghvc.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies