Shepali is met de hulp van Leprazending op weg naar genezing

Shepali (30) woont in India. Zij kreeg pijnlijke zweren over haar hele lichaam toen ze zwanger was van haar derde dochter. ‘Zwangerschapsklachten,’ zeiden familie en vrienden. Maar na de bevalling verbeterde er niets. Dus ging ze toch maar naar het ziekenhuis. Daar hoorde ze de schokkende diagnose: lepra. Ze kreeg medicijnen en ging zich weer beter voelen. Helaas was dit niet van lange duur: ze kreeg vreselijke last van bijwerkingen. Overal op haar lichaam ontstonden gezwellen, alles deed zeer en ze kon nauwelijks nog eten.

De juiste hulp

Haar echtgenoot bracht haar ten einde raad naar een ander ziekenhuis. Zo kwam ze bij Leprazending terecht. Met de juiste zorg knapt ze nu eindelijk weer op.

‘De verpleegkundigen zorgen zo goed voor mij,’ vertelt Shepali dankbaar. ‘Ze zijn zelfs verdrietig als mijn herstel niet snel genoeg gaat.’

Shepali heeft ondanks alle ellende die ze heeft moeten doorstaan geluk gehad met haar echtgenoot. Hij heeft haar door dik en dun bijgestaan, zelfs toen zijn familie haar uitsloot.

Niet meer besmettelijk

Niet iedereen in haar omgeving weet dat Shepali lepra heeft. Maar ze wil het niet verborgen houden. ‘Ik heb lepra gehad, dat mogen de mensen best weten, maar ik ben nu genezen.’

Haar grootste zorg was de besmettelijkheid van de ziekte. Ze had angst om haar dochters. Gelukkig weet Shepali nu dat zij niet meer besmettelijk is, dankzij de goede behandeling. Ze is er zeker van: lepra kan verslagen worden.

Verder met haar leven

Shepali hoopt nu snel terug te kunnen naar haar gezin, al zal ze wel nog een tijdje onder controle van het ziekenhuis blijven. Maar ze kan weer verder met haar leven.

Jouw steun

Voor 24 euro kun jij iemand lepravrij maken én help je lepra definitief stoppen. Jouw steun draagt bij aan wondverzorging, medicijnen, hersteloperaties en hulp bij terugkeer in de maatschappij. Dank je wel voor je betrokkenheid – je hulp is van onschatbare waarde! Meer informatie: Leprazending

Leprazending – Jolanda
Leprazending Apeldoorn
01-09-2022
Hulpverlening
https://www.leprazending.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies