Noodsituatie in de Hoorn van Afrika

Vier regenseizoen zonder regen, de ergste droogte sinds 40 jaar. Miljoenen dieren zijn omgekomen en voedsel is duurder dan ooit. Dat is de situatie in de Hoorn van Afrika, waar de mensen elk jaar wachten op de regen. Maar als het niet regent, heeft alles en iedereen daaronder te lijden. Van Zuid-Ethiopië tot Noord-Kenia en Somalië kampt de bevolking, vooral veeboeren, met de ergste droogte sinds 40 jaar. Ze hebben geen melk, geen vlees en geen inkomen.

Voor meer dan 20 miljoen Somaliërs dreigt hongersnood. Oekraïne is ver weg van de Hoorn van Afrika, maar door de situatie in Oekraïne lopen miljoenen mensenlevens gevaar. Er wordt veel minder graan geleverd en daardoor is er minder voedselhulp en stijgen de prijzen van eten.

Naar schatting sterft elke 48 seconden een mens van de honger. Hulporganisaties slaan alarm, maar er is veel te weinig geld voor noodhulp. We mogen geen tijd meer verliezen. Medair vraagt aandacht én steun voor deze noodsituatie.

Medair
Videostill – Medair
03-09-2022
Hulpverlening
https://www.medair.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies