Gratis tentoonstelling in Nijkerk: Bestemming Jeruzalem

In het Israëlcentrum in Nijkerk is tot 31 oktober de zomertentoonstelling ‘Bestemming Jeruzalem’ gratis te bezoeken. Een bijzondere beleving voor jong en oud. Als je door de poort loopt kijk je vervolgens je ogen uit op de shouk, de kleurrijke markt in de nauwe straatjes van de Oude Stad. Christelijknieuws.nl bezocht de tentoonstelling.

Jeruzalemzaal

We worden heel vriendelijk welkom geheten bij de ingang en ontvangen een plattegrond van de stad met een speurtocht voor de kinderen samen met een leuke pen met een duimpje omhoog: jij bent tov! De organisatie ‘Christenen voor Israël’ heeft in hun Nijkerkse Israëlcentrum de Jeruzalemzaal omgetoverd tot een heus stukje Jeruzalem, waar je zomaar kunt wandelen door de nauwe straatjes van de Oude Stad.

‘Zijn we nog wel in Nederland, opa?’

Op verschillende plaatsen in de tentoonstelling zijn opdrachten en vragen te vinden, als je ze allemaal oplost vind je de verborgen tekst. De kinderen gaan direct aan de slag. De tentoonstelling is zo echt opgezet dat je even denkt dat je in Jeruzalem bent… ‘Zijn we nog wel in Nederland, opa?’ vraag een klein mannetje aan z’n grootvader. Vol verwondering kijkt hij even later naar een boekrol die op een tafeltje ligt… ‘zijn dit deegrollers?’

Tunnel van Hizkia

Ook is de tunnel van koning Hizkia prachtig nagemaakt. Hizkia liet een tunnel uithakken in de rots onder Jeruzalem om het water uit de Gihonbron binnen de stadsmuren te kunnen putten. Voor kinderen is dit een echte belevenis omdat het best donker is in de lange gang. In de tunnel zijn luikjes verstopt waarin interessante informatie is te lezen over Jeruzalem.

VR-bril

Maar er is meer. Onderweg ontdek je de bewogen geschiedenis van de stad, maar proef je ook hoe Jeruzalem is uitgegroeid tot een moderne, levendige stad. We zetten een VR-bril op en maken een tramrit door het hedendaagse Jeruzalem. En we bezoek natuurlijk de Klaagmuur, plakken een briefje met een persoonlijke tekst op de muur en ontdekken wat Jeruzalem tot de ‘eeuwige stad’ maakt!

Virtuele, interactieve maquette

Ook een bijzondere beleving van de tentoonstelling is de virtuele, interactieve maquette, waar we op een 3D-landschap de geschiedenis van de stad zien en horen we hoe de stad zich ontwikkelde van de plaats waar Abraham Izaäk offerde tot de stad waar de Heere Zijn Naam wil doen wonen en waar eens alle volken naartoe zullen komen!

Gratis koffie

Kinderen die de oplossing van de speurtocht inleveren, krijgen als beloning een vrolijke zonnebril. Daarna kun je rondkijken in de ruime winkel van ‘Christenen voor Israël’ met veel boeken en producten uit het Heilige land. Of je loopt de trap op naar de eerste verdieping waar je door vriendelijke medewerkers een gratis kop thee, koffie of fris met koek krijgt aangeboden.

Aanrader

Bezoek deze prachtig uitgevoerde tentoonstelling in het Israëlcentrum aan de Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. Open tot 31 oktober op werkdagen van 09.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.30 tot 15.30 uur. Zon- en feestdagen gesloten. Toegang en consumptie gratis!

Meer informatie is hier te vinden: Israëlcentrum

Meer over het ‘Christenen voor Israël’

‘Christenen voor Israël’ zet zich in om kennis over Israël te verspreiden. Het is belangrijk om goede informatie te geven over Israël, om tegengif te bieden voor de steeds weer oplaaiende Jodenhaat én om de kerk te helpen om te blijven bij de boodschap van Gods Koninkrijk.

Ze zetten zich op verschillende manieren in. Ze verzorgen 650 lezingen per jaar in kerken en op scholen, organiseren tentoonstellingen in het Israëlcentrum en ruim 60.000 gezinnen in Nederland ontvangen de krant ‘Israël Aktueel’. Ze ondersteunen via hun lokale partners diverse projecten in Israël en de Joodse gemeenschap in Oekraïne. Wilt u het werk van ‘Christenen voor Israël’ steunen? Ga dan naar deze pagina: Christenen voor Israël steunen

Redactie christelijknieuws
Foto’s: © Henk-Jan Oudenampsen
Datum: 05-09-2022
Meer informatie: www.christenenvoorisrael.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies