GlobalRize organiseert ontmoetingsdag in Luctor Oldebroek

Stichting GlobalRize uit Oldebroek is na zeven jaar uit haar jasje gegroeid, omdat zending via internet een vlucht heeft genomen. Op zaterdag 1 oktober houdt GlobalRize weer de jaarlijkse ontmoetingsdag in Luctor Oldebroek, waar bezoekers over de ontwikkelingen in het zendingswerk en over de bouw van het GlobalRize Zendingshuis op ‘t Harde zullen horen.

Locatie van de open dag is het gebouw van Luctor et Emergo, Mheneweg Noord 1 in Oldebroek. De dag begint om 10.30 uur en is rond 16.30 uur afgelopen.

Directeur Frans de Lange over het verrijzen van het GlobalRize Zendingshuis: “We zijn als GlobalRize bijzonder blij dat ons Zendingshuis vorm begint te krijgen. Op vrijdag 2 september werd gevierd dat het dak er op zit, nu de afbouw en de inrichting en dan hopen we zomer 2023 te verhuizen. Het moet echt een ontmoetingsplek worden voor al onze medewerkers wereldwijd. GlobalRize is snel gegroeid en werkt inmiddels in meer dan 30 talen. Alleen in Nederland hebben we op dit moment al meer dan 400 vrijwilligers naast een aantal betaalde medewerkers. We hebben de 22 werkplekken in ‘t Harde dan ook hard nodig.”

GlobalRize staat wel voor een grote financiële uitdaging. De Lange: “De kosten van de afbouw vallen helaas duizenden euro’s hoger uit vanwege de algemene stijging van bouwkosten. Daarom voeren we dit najaar ook een grote actie om de financiering verder rond te krijgen. We hopen dat velen onze missie om wereldwijd het evangelie te delen willen ondersteunen met een (extra) gift. Op deze dag willen we iets laten zien van de mooie plannen die we hebben voor de nieuwbouw maar zeker ook van onze activiteiten op zendingsgebied.”

In de ochtend is er een plenair programma met samen zingen onder leiding van de GlobalRize-huisband en mooie getuigenissen. Voor de kinderen is er een apart ochtendprogramma.

Emmie Kaljouw en Arjan Vaders, taalteamleiders Engels en Spaans, vertellen over de prachtige dingen die in hun taalgebieden gebeuren. Naast de stand van zaken over de bouw van het GlobalRize Zendingshuis, wordt de nieuwe website compleet met het nieuwe logo gepresenteerd. Na de goed verzorgde lunch om 12.30 uur is er een middagprogramma met workshops en veel gelegenheid tot ontmoeting. GlobalRize hoopt op een mooie, inspirerende dag! Elke bezoeker kan op 1 oktober of via globalrize.nl/groeitdoor een doos stroopwafels kopen en deze in zijn kerk of familiekring verkopen. Zo bouwen we samen aan de missie: zending via internet.”

GlobalRize – Christine Zwanenburg
GlobalRize
13-09-2022
Evangelisatie
https://www.globalrize.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies