De Wonderwolk organiseert evenement over geloofsopvoeding

Op donderdag 13 oktober 2022 organiseert de Wonderwolk het evenement ‘Geef de Liefde door!’, een evenement rondom geloofsopvoeding in de Basiliek in Veenendaal. Het evenement is voor alle (gast)ouders, opa’s en oma’s, kinderwerkers en pedagogisch medewerkers die Gods liefde willen delen met kinderen tussen de 0 en 8 jaar oud.

Aisha Meel is oprichter van de Wonderwolk: ‘Dit jaar bestaan we als de Wonderwolk vijf jaar. We willen dit graag vieren met de mensen die gebruik maken van onze producten en voor wie wij een sparringpartner zijn. Tijdens het evenement willen we de deelnemers inspireren en ook luisteren naar hún verhalen en input. Geloofsopvoeding is niet iets dat je alleen hoeft te doen en het is niet ingewikkeld. Het is juist een geweldig iets om als ouders, kinderwerkers en opa’s en impact te kunnen maken op de kinderen om ons heen. We hebben een programma samengesteld vol inspiratie en verdieping in de geloofsontwikkeling van jonge kinderen. Ook geven we praktische tips over hoe je op een eenvoudige manier je geloof kunt delen, eten we samen en uiteraard leggen en zetten we al onze materialen neer.’

Het evenement is op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 21.00 uur. Onderwerpen die langskomen, zijn onder andere” Hoe breng je focus aan in je gezin?’, ‘De verschillende geloofsfases bij kinderen’ en ‘Verhalen vertellen met vilt’. Ook is er een Q&A rondom geloofsopvoeding met Linda de Groot, een christelijke gezins- en opvoedcoach.

Aisha: ‘We hebben besloten om geen vaste ticketprijs te vragen, maar de deelnemers een donatie te laten doen naar keuze. Veel gezinnen hebben het tegenwoordig niet breed en zo hoeven financiën geen belemmering te zijn om te komen.’

Voor wie?

Ons event is voor alle (gast)ouders, opa’s en oma’s en pedagogisch medewerkers die Gods liefde willen delen met kinderen tussen de 0 en 8 jaar oud. Maar ook ieder ander die geïnteresseerd is in ons werk bij de Wonderwolk is welkom.

Waar gaan we het over hebben?

Het thema is: ‘Geef de Liefde door!’. Elke dag is een nieuwe kans om kinderen te vertellen over Gods liefde. Misschien denk je: ik moet al zoveel. Maar Gods liefde delen hoeft niet ingewikkeld te zijn. En je hoeft het niet alleen te doen. Het is onze grootste wens als de Wonderwolk dat we als ouders, verzorgers, pedagogisch medewerkers, kinderwerkers en opa’s en oma’s elkaar hierbij helpen. Samen met anderen en met God kun jij een impact maken op de kinderen om jou heen.

Hoe ziet de middag/avond eruit?

De inloop is tussen 16.00 en 16.30 uur. Hierna volgt een gezamenlijk programma van een uur waarin we de tijd nemen om God te aanbidden en waarin je informatie krijgt over de verschillende fases van geloofsontwikkeling bij jonge kinderen (door Adriëlle Schouten). Na dit uur staat er een maaltijd klaar, heb je tijd onze materialen te bekijken en diverse andere kraampjes. Hierna volgen twee rondes met workshops en om 20.45 uur sluiten we gezamenlijk het evenement af.

De workshops gaan over:

– Focus in je gezin (Aisha Meel, oprichtster de Wonderwolk)

– Rouwverwerking bij kinderen (Liefs van Lauren)

– Verhalen vertellen met vilt (Eveline van Steenbergen, pedagogisch medewerker)

– Q&A over geloofsopvoeding (Linda de Groot, christelijke gezins- en opvoedcoach)

– Muziek met kinderen (Adriëlle Schouten, Zing in de Kring)

– Bijbelse feesten vieren (Jolanda Peyerom)

Meer weten: www.dewonderwolk.nl

De missie van de Wonderwolk is om Gods liefde dicht bij de beleefwereld van jonge kinderen te brengen. Om dit te bereiken maakt het team producten voor kerken, kinderdagverblijven, gastouders en ouders/verzorgers.

De Wonderwolk – Marijke
© Henk-Jan Oudenampsen
14-09-2022
Jongeren
https://www.dewonderwolk.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies