Marco van der Graaf nieuwe voorzitter Raad van Toezicht TijdVoorActie

Vanaf 1 september 2022 is Marco van der Graaf de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van TijdVoorActie. Van der Graaf, werkzaam als directeur van World Vision, volgt hiermee Jan Hordijk op, die 3,5 jaar zich als voorzitter heeft ingezet. Van der Graaf: ‘De kracht van vrijwilligers fascineert mij enorm.’

Via Stichting Present heeft Van der Graaf al de nodige ervaring opgedaan met vrijwilligerswerk. ‘Ik heb vier jaar in het bestuur gezeten van Present landelijk en vier jaar in het bestuur van Present Amsterdam. Ik vind het ontzettend leuk om te doen, naast mijn werk als directeur van internationale organisaties. Zo heb ik meegedaan aan een 24-uursactie, waarin 24 uur lang vrijwilligerswerk werd gedaan. Ik was diep onder de indruk van wat er achter de deuren gebeurde. Het fascineert me enorm wat je tegenkomt aan kracht van vrijwilligers, waar je het bestaan niet van weet. Wat ik zie is dat met het doen van vrijwilligerswerk er iets gebeurt, bij de vrijwilliger, de hulpontvanger en de mensen eromheen.’

Drijfveren jongeren

Voor Van der Graaf is dit een goed moment om de rol als voorzitter op te pakken. ‘TijdVoorActie komt nu in een transitiefase. Ik vind het erg leuk om mee te denken nu de organisatie de afgelopen tijd een flinke groei heeft doorgemaakt.’ Met een Raad van Toezicht die gaat uitbreiden van drie naar vijf leden, staat de Raad van voor nieuwe belangrijke fase.’ Daarnaast speelt ook de nieuwsgierigheid naar jongeren mee bij Van der Graaf ‘Ik ben getriggerd door de rol die jongeren spelen binnen het vrijwilligerswerk. Ik hoor vaak over jongeren dat ze graag sociaal betrokken zijn. Ik ben nieuwsgierig om die jongeren te ontmoeten en erachter te komen wat hen drijft.’

Doorontwikkeling

Eelke Dekens, directeur van TijdVoorActie is blij met de komst van Marco als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. ‘Naast zijn interesse voor vrijwillige inzet en jongeren, brengt hij bestuurlijke ervaring en inzicht in organisatie- en veranderingsprocessen met zich mee. Deze zijn voor TijdVoorActie belangrijk in de doorontwikkeling van de organisatie. Ik zie uit naar de samenwerking om het werk van TijdvoorActie verder te ontwikkelen.’

Tijd voor actie – Marieke Joosten
Tijd voor actie
19-09-2022
Hulpverlening
https://www.tijdvooractie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies