Actie Groot Nieuws Radio en Compassion: 172 nieuwe kinderen kregen een sponsor

On the Move: een radioweek volledig in het teken van kinderen die opgroeien in extreme armoede. Groot Nieuws Radio organiseerde samen met Compassion een week vol mooie gesprekken, toffe acties en de telkens terugkerende oproep: verbindt jouw leven aan dat van een kind in armoede door het te gaan sponsoren.

In deze speciale uitzending van Brandstof blikt Eunice terug op deze bijzondere week, samen met collega Sanne van Dijk en Jirksa Alberts van Compassion.

Tijdens On the Move vonden minstens 172 kinderen via Compassion een sponsor. 172 luisteraars die, al dan niet samen met anderen, de keus maakten om gehoor te geven aan de oproep die deze week klonk. In Brandstof belde Eunice met Louis van de Velde, die een kind ging sponseren tijdens On the Move. “Maandag stapte ik in mijn bus om aan het werk te gaan en hoorde van de actieweek. Ik vroeg aan God: Áls er een kind is dat ik kan helpen, wilt u het mij dan bekend maken? Dus niet op eigen initiatief, maar het in Zijn handen neerleggen. Op woensdagochtend hoorde ik de oproep van Youri. Het kwam zo binnen. Ik heb de auto aan de kant van de weg en de studio geappt dat we dit meisje wilden sponsoren en in liefde willen ontvangen. Ik heb het ook in de familieapp gezet: jullie hebben er een zusje bij!” Louis ervaart het echt als een ingrijpen van God. “Daar twijfel ik er geen seconde aan. Het kwam zó op m’n hart. God zei eigenlijk: Louis, dit is haar. Dit mag je gaan doen. Dan moet je daar ook naar luisteren.”

Urgentie

Na een week vol hoogtepunten, actie en aandacht is het probleem van extreme armoede nog niet opgelost, benadrukt Tiemen Westerduin van Compassion. “We hebben de wereld niet gered. Maar: als je één kind redt, red je de wereld van een kind. We hebben in Gods naam de wereld van een kind een andere kleur, een andere richting mogen geven.” Daarmee blijft ook de urgentie om een kind te sponsoren. Tegelijkertijd ziet Tiemen ook hoe sponsoren met zeer veel verdriet zich genoodzaakt voelen om te stoppen omdat ze de gasrekening omhoog zien gaan en de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Tiemen roept daarom de mensen die het kunnen om echt te gaan sponsoren. Hij voorspelt namelijk dat het probleem van extreme armoede zelfs nog heftiger gaat worden. “Het stijgt alleen maar, klimaatverandering, honger. Iets daarin kan je lam slaan. Dat grote probleem is aan onze Vader in de hemel. Hij maakt van dit grote probleem waar Hij voor zorgt kleine partjes. In zo’n klein partje kun je instappen en onderdeel worden van die redding. Het probleem is mega. Er overlijden ook vandaag kinderen van de honger. Tegelijkertijd zegt God: jij mag doen wat je kan.”

Terugluisteren en -kijken

De speciale uitzending van Brandstof over On the Move luister je hier: Groot Nieuws Radio Daarin onder meer ook een gesprek met Jirska Alberts waarin het gaat over de goedheid van God in situaties waarin niets meer goed lijkt te zijn.

Groot Nieuws Radio
Groot Nieuws Radio
26-09-2022
Hulpverlening
https://www.grootnieuwsradio.nl

ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies