Een uniek kijkje achter de schermen bij de EO

Licht, camera, actie! Hoe ziet de wereld achter een tv-programma eruit? De EO opent op zondag 9 oktober zijn deuren voor een open huis tijdens Xperience Days van Dutch Media Week, het media-event in Hilversum. Bezoekers krijgen tijdens dit unieke kijkje achter de schermen een rondleiding door het ruim honderd jaar oude EO-gebouw. Op het programma staan ook een meet and greet met Anne Appelo, presentator bij het EO-meidenplatform CHICA én een swingende gospel zangworkshop van Elvis E., de man achter de muziek uit het gospelprogramma Amazing Grace.

Een dag bij de EO

Het EO-gebouw heeft een bijzondere geschiedenis. Dit historische pand was voorheen een katholieke school. Tegenwoordig is het een moderne werkplek voorzien van editsets, regieruimtes, opname- en podcaststudio’s. Tijdens de rondleiding ontdekken bezoekers hoe de oude architectuur en de werkzaamheden van nu in een eigentijds mediabedrijf samenkomen. Zo is de kapel, waar vroeger christelijke vieringen waren, tegenwoordig een opnamestudio waar de originele glas-in-loodramen nog in zitten.

Gospel zingen én CHICA photobooth

Het open huis bij de EO is gratis en zonder aanmelding te bezoeken. Naast een rondleiding kunnen bezoekers ook deelnemen aan een zangworkshop van Elvis E. Deze workshop is ook te volgen voor mensen zonder zangervaring. Op een laagdrempelige en interactieve manier worden bekende nummers uit het EO-gospelprogramma Amazing Grace aangeleerd. Voor alle tienermeiden is er een CHICA photobooth waar zij foto’s kunnen maken in de CHICA-studiosetting. Presentator Anne Appelo is ook aanwezig en gaat met de meiden op de foto en voert echte CHICA-gesprekken.

Dutch Media Week

Dutch Media Week is een jaarlijks media-event in Hilversum. Met doordeweeks een programma voor mediaprofessionals en op 8 en 9 oktober Xperience Days. Tijdens Xperience Days krijgt het grote publiek een kijkje in de wereld van media. Naast een open huis geeft de EO ook lezingen tijdens het Dutch Media Week programma doordeweeks. Op maandag 3 oktober om 13.45 uur introduceert de EO, tijdens de Sneak peek showcases NPO Innovatie, Meta Sarah: een zelfbewuste virtual human. De dag erna vertelt EO-Metterdaad aan de talkshowtafel om 14.30 uur alles over content maken in gevaarlijke landen.

EO – Frangeska Hose
EO
29-09-2022
Media
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies