Otto de Bruijne over tegenstrijdigheden in het leven

God baant vaak nieuwe wegen juist door donkere dalen. Dat lijkt een tegenstelling, maar is voor veel mensen realiteit. Het is het thema in de nieuwe serie Paradox van Family7.

In Paradox wordt de kijker meegenomen aan de hand van schilderijen van Otto de Bruijne die over tegenstrijdigheden gaan. Otto: “De schilderijen maakte ik toen ik in een burn-out zat en een reumatische ziekte had. Ik zat in een rolstoel, ik kon geen kant op en wist niet hoe ik verder moest in mijn leven. In drie maanden tijd had ik 14 schilderijen gemaakt, symbolen van mijn geloof. Daarna werden deze schilderijen geëxposeerd, kwamen ze op televisie, werd er een boek, posters en kaarten van gemaakt en nadat ik opgeknapt was ging ik met deze serie schilderijen het land in. God gaf mij door deze ziekte een nieuwe weg: creativiteit.

De Paradox serie zal een inkijk geven in de strijd tussen Gods rechtvaardigheid en Gods liefde. Otto: “God kàn het eenvoudigweg niet over Zijn hart verkrijgen om ons aan onze eigenzinnigheid ten onder te laten gaan.”

Paradox; Veertien schilderijen door Otto de Bruijne gemaakt over dat wat elkaar absoluut niet verdraagt, maar op aarde toch naast elkaar bestaat, en door de Schepper wordt gebruikt. De serie over deze schilderijen is vanaf maandag 2 oktober elke week om 19.30 uur te zien op Family7.

Over Family7

Family7 is een christelijke televisiezender en kan je op televisie bekijken via Ziggo 230, KPN 78, Solcon 300, Telfort 78, XS4ALL 78 e.v.a. Voor alle andere aanbieders en het uitzendgebied kijk je op: www.family7.nl

Via Family7+ kan je live tv kijken én alle programma’s on demand terugkijken: www.family7.nl/plus

Family7 – Gabrielle van de Beek
Family7
01-10-2022
Media
https://www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies